07 decembrie 2011

Bugetul pe 2012, unul al austerităţii maxime, dar şi al dezvoltării

• Ponderea o vor deţine cheltuielile cu investiţiile şi alocările pentru învăţământ, în timp ce cheltuielile materiale vor fi drastic reduse

Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunţă că, în anul 2012, cheltuielile materiale ale municipalităţii vor fi drastic ajustate în favoarea celor cu investiţiile şi dezvoltarea. Astfel, conform primelor fundamente, bugetul local va fi dimensionat la nivelul celui de anul acesta, adică la 250 de milioane de lei, atât pe partea de venituri, cât şi pe cea de cheltuieli. Ponderea o vor deţine, la fel ca în ultimii ani, cheltuielile cu investiţiile şi dezvoltarea, precum şi alocările pentru învăţământ. „Sperăm ca bugetul de stat să fie aprobat până la 22 decembrie, astfel încât să avem şi cotele defalcate, cu estimările pentru bugetul consolidat. Este un buget de austeritate maximă la cheltuieli materiale, dar, în acelaşi timp, un buget al dezvoltării şi investiţiilor în oraşul nostru”, a explicat Lungu.

Edilul şef declară că anul viitor vor fi susţinute lucrările în curs, precum cele de finalizare a rutei ocolitoare; parcărilor subterane; proiectului POR de modernizare cu fonduri europene a străzilor; prime etapei a reabilitării iluminatului public; Centrului de conservarea a tradiţiilor populare; Centrului cultural ”Bucovina” şi a celor 5 parcuri aflate în construire sau modernizare. La obiective de investiţii noi, primarul Ion Lungu are în vedere susţinerea promovării şi materializării proiectelor privind etapa a doua de modernizare a străzilor; etapa a doua de modernizare a iluminatului public cu fonduri elveţiene; reabilitarea Curţii Domneşti; reabilitarea termică a sediului Primăriei; realizarea unei săli de sport polivalente; amenajarea noului cimitir de la Iţcani şi înfiinţarea unei zone de agrement pe strada „Parcului”.