20 decembrie 2011


Controale pentru depistarea sucevenilor cu mai multe garaje
·        „Nu este în ordine deţinerea a două-trei garaje, atât timp cât în oraş nu avem suprafeţe disponibile pentru construirea de altele noi”, a explicat primarul Ion Lungu
Primăria Suceava va proceda la o actualizare a listei bunurilor domeniului public şi domeniului privat al municipiului reşedinţă, prilej cu care se va face şi o inventariere a garajelor deţinute de persoanele fizice.  Această din urmă decizie a fost luată după ce unul dintre consilierii locali PSD, repectiv Corneliu Caşu,  a semnalat că, după consultarea evidenţei existente, a constatat că unii dintre suceveni figurează ca proprietari a două sau trei asemenea amenajări pentru adăpostirea autoturismelor. Alesul social-democrat suspectează că multe dintre garaje suplimentare ar fi  folosite în alte scopuri decât destinaţia lor iniţială.  „Există persoane care au şi câte două-trei garaje şi sunt curios să aflu cum au ajuns în posesia  acestora.  O să-mi permit să fac o cercetare proprie, pe care o voi prezenta în Consiliul Local” a precizat Corneliu Caşu, adăugând că personal ştie despre 6 asemenea  cazuri.    
Edilul şef Ion Lungu a declarat că are la cunoştinţă despre mai multe situaţii de acest gen şi a cerut să Serviciului de urbanism al excutivului să dea explicaţii în acest sens. Primarul Sucevei consideră că, în primul rând, acest lucru nu este corect din punct de vedere moral. „Nu este în regulă din punct de vedere moral. Este o situaţie similară Bazarului, unde unii au câte 5 chioşcuri, iar alţii unul singur sau nici unul. Nu este în ordine deţinerea a două-trei garaje, atât timp cât în oraş nu avem suprafeţe disponibile pentru construirea de altele noi”, a explicat primarul Ion Lungu, accentuând că 50% din posesori sunt nevoiţi să-şi parcheze de autoturismele în are liber şi că aceştia îşi doresc cu ardoare un garaj.