15 decembrie 2011

Fermierii se plâng la Consiliul Judeţean că sunt puşi să returneze subvenţiile 
·        Şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, precizează că, în urma controalelor, s-a constatat că mulţi agricultori au primit necuvenit drepturile respective
·        Flutur le-a cerut primarilor din judeţ să organizeze şedinţe de informare la care să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA)
Foarte mulţi fermieri merg în audienţe la Consiliul Judeţean pentru a se plânge că nu au primit subvenţiile din agricultură, a arătat, într-o întâlnire cu primarii, preşedintele instituţiei, Gheorghe Flutur. Şeful executivului judeţean precizează că, în urma controalelor efectuate anul acesta, s-a constatat că mulţi agricultori au primit necuvenit drepturile respective. Acesta crede că o asemenea  situaţie are la origine, în primul rând, necunoaşterea prevederilor legale în domeniu.  „La noi vin foarte mulţi oameni în audienţă, supăraţi că nu li se dă subvenţia. În 2011, în urma verificărilor făcute de mai multe organe de control, privind acordarea de subvenţii către persoane fizice sau alte entităţi, s-au constatat probleme, iar cel mai greu este să se dea banii înapoi. Chiar dacă necunoaşterea legii nu-i absolvă, oamenii nu au de unde să ştie despre toate condiţiile de acordare”, relevă Flutur, fost ministru al Agriculturii. Preşedintele Consiliului Judeţean le-a cerut primarilor din judeţ să organizeze şedinţe de informare la care să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA). Flutur reliefează că mult dintre săteni spun că nu au ştiut că au dreptul să solicite diverse drepturi, iar alţii sunt furioşi că sunt obligaţi să restituie banii pe care i-au primit.  „Ca să preveniţi aceste tipuri de probleme, trebuie să fiţi mai atenţi. Au fost multe discuţii faţă de datoriile pe care solicitanţii le au la bugetul local, de aceea trebuie să faceţi o ofensivă, şedinţe de informare publică, pentru că, până la urmă, tot la primărie vin nemulţumiţii şi îşi descarcă nervii”, le-a pus în vedere primarilor preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.