15 decembrie 2011

Elevii şi studenţii, lăsaţi fără abonamente
·        Două săptămâni din decembrie şi altele două din ianuarie, bugetul local nu mai suportă diferenţa de 45 de lei până la valoarea integrală a legitimaţiei de călătorie    
De pe 9 decembrie elevii şi studenţii din municipiul Suceava nu mai au parte de abonamente subvenţionate pe mijloacele de transport în comun ale societăţii Transport Public Local(TPL).
Vacanţa de iarnă începe pe 24 decembrie 2011, astfel că două săptămâni, părinţii vor trebui să cheltuiască 40 lei în plus pentru un drum dus-întors între casă şi unitatea de învăţământ. Şi asta nu este tot, pentru că anul şcolar se reia pe 15 ianuarie 2012, iar din cauză că bugetul local va fi aprobat la finele lui ianuarie, taloanele de călătorie pentru tinerii studioşi vor fi eliberate abia de la 1 februarie anul viitor.   
Potrivit unei de Consiliul Local, în 2011, elevii au beneficiat de abonamente de 15 lei în intervalul 12 septembrie – 11 decembrie, iar studenţii au primit legitimaţii subvenţionate pentru perioada 26 septembrie – 11 decembrie. Reducerea este semnificativă în comparaţie cu tariful normal de 60 de lei pe lună, restul de 45 de lei suportându-se de vistieria locală. Reamintim că, în baza actului normativ amintit, de la 1 iulie, călătorii suceveni achită 60 de lei pentru abonamentul lunar nominal integral general valabil pentru toate liniile, 36 de lei pentru legitimaţia fracţionată valabilă 15 zile şi pe toate liniile, în timp ce abonamentul fracţionat nominal de 7 zile şi pe toate liniile costă 22 de lei.