13 decembrie 2011

ACET va blinda instalaţiile deţinătorilor de centrale care nu şi-au plătit apa
·        „Dacă aceşti oameni ne sfidează, trebuie găsită o soluţie, pentru că nu putem sta la mâna celor care şi-au pus centrală şi acum nu-i mai de interesează restul”, a pus în vedere edilul şef Ion Lungu
Primarul Ion Lungu cere conducerilor ACET, Termica, asociaţiilor de proprietari şi serviciului specializat al  executivului sucevean să găsească o soluţie de obligare la plata consumului de apă rece a posesorilor de centrale termice pe gaze naturale. Aceasta deoarece, de o bucată bună de vreme, în Suceava aproape că devenit o practică neonorarea, prin intermediul asociaţiilor, a facturilor către firma de utilităţi comunale ACET. În timp ce societatea se plânge că încasările de pe urma  serviciilor furnizate sunt tot mai mici, directorul adjunct Bogdan Cristache, a spus ieri, în şedinţa de la sediul Primăriei cu asociaţiile de proprietari, că singura măsură pe care ACET o poate lua este debranşarea de la alimentarea cu apă a întregii scări de bloc în care locuiesc marii rău-platnici cu centrale. Edilul şef, Ion Lungu nu a fost de acord cu această metodă, solicitând celor de la ACET şi serviciului de specialitate al Primăriei să identifice portiţele legale pentru a se interveni doar pe reţelele din apartamentele datornicilor.  „Dacă aceşti oameni ne sfidează, iar cei de ACET se plâng că nu-şi încasează banii, trebuie găsită o soluţie. Chestia aceasta de comoditate, prin care se poate interveni doar la branşamentul de scară, trebuie să dispară într-o zi. Nici nu putem sta la mâna celor care, mergând pe principiul scapă cine poate, şi-au pus centrală şi acum nu-i mai interesează de restul”, a declarat primarul Ion Lungu.   Asociaţiile de proprietari, prin vocea lui Neculai Mătăsaru, preşedintele de la Gruparea de asociaţii 23+27 Obcini, au cerut modificarea regulamentului de funcţionare a acestor structuri, prin introducerea unui articol suplimentar care reglementează „...accesul în locuinţă a lucrătorilor ACET, pentru debranşare, în cazul neachitării consumului de apă rece pe o perioadă mai mare de 60 de zile”.       
Într-o şedinţă anterioară, Neculai Mătăsaru, a arătat că la gruparea de asociaţii pe care o conduce, debitele „centraliştilor” rău-platnici au ajuns la 120.000 de lei.