01 februarie 2021

 

Gheorghe Flutur,  președintele  Consiliului Județean, nu crede în reducerile de personal 

> „În această perioadă bătălia va fi pe inițierea de proiecte europene” a declarat șeful executivului județean, subliniind că a avut un periplu pe la ministru și ADRNE, „astfel și dacă sunt aduse fonduri cât mai multe acasă” 

„Prioritatea de grad zero pe care o avem pe masă, eu și toți colegii, este întocmirea de proiecte europene”. Afirmația aparține lui Gheorghe Flutur, președinții Consiliului Județean Suceava, care a precizat că, în acest sens, a avut discuții repetate cu salariații instituționale județene, accent punându-se tocmai pe imperativul amintit, și mai puțin pe restructurări și reduceri de personal. „În alte județe se discută mereu despre reduceri de personal și restructurări, însă abordarea mea este că nu la asta trebuie să nu gândim.

De aceea le-am cerut să salariați să fie implicați în diverse proiecte europene ”a declarat șeful executivului județean. În ședința deliberativă județeană a sfârșitului săptămânii trecute, Flutur a informat plenul aleșilor județeni că, în vedere identificării și exploatării oportunităților oferite de finanțări europene nerambursabile europene a avut un periplu pe ministerul de resort, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, dar și alte alte entități cu specific, „astfel și să aducem fonduri cât mai multe acasă”. Președinții Consiliului Județean a evidențiat priorități digitalizate 100%, inclusiv în relație cu unități administrativ-teritoriale;operaționalizarea unității de implementare pentru construirea centurilor ocolitoare;dezvoltarea proiectelor din turism, cât și pe cea a obținerilor de finanțări guvernamentale, dar și europene pentru împădurirea terenurilor degradate.Consiliul Județean, prin specialități pe care îi are, se implică și în sprijinirea unor proiecte ale unităților administrativ-teritoriale „care nu sunt stricte în grădina Consiliului Județean”, cum ar fi modernizate de la Salina Cacica, tabăra din Bucșoaia și Vama Siret. „Suntem deschiși, deoarece, în această perioadă bătălia va fi pe inițierea de proiecte europene” a declarat Gheorghe Flutur, președinții Consiliului județean Suceava.