11 februarie 2021

Trei competitori în cursa pentru contractul de 15 milioane de lei de reparare a străzilor din Suceava 

>Serviciul care expiră luna acesta este prestat de asociere suceveană Florconstruct, ConBucovina, Autotehnorom și SUCT, în 2020 alocarea din bugetul Suceve fiind de 20 de milioane de lei

Trei oferte au fost depuse la licitația pentru atribuirea Serviciului de reparații și întreținere a străzilor din municipiul Suceava.

În cauză sunt Conreg Botoșani, asocierea Grupului Construct Suceava și Auto Prima Serv din Constanța, precum și asocierea suceveană Florconstruct, ConBucovina, Autotehnorom și SUCT, această din urmă fiind chiar titularul contractului semnat ultima dată. Valoarea de pornire a licitației este de peste 15 milioane de lei, șeful municipalității arătând că este important ca atribuție să aibă loc în timp util, astfel încât să se poată trece cât mai repede la remedierea stricăciunilor făcând de îngheț în carosabil. „Sper ca până cel mai târziu începutul lunii aprilie să finalizeze această licitație, în așa fel încât, atunci când va fi posibilă asfaltare, să avem deja încheiat contractul cu firme respective” a explicat Ion Lungu, Contractul pentru atribuirea Serviciului de reparații și întreținere a străzilor expiră chiar în această lună februarie, Primăria Suceava lansează încă din decembrie 2020 procedura de licitație pentru desemnarea noului prestator. Primarul Ion Lungu, anunță că pe lângă intervenții de reparare și întreținere, în buget va fi prins „o sumă consistentă de bani și pentru lucrări de investigații și modernizare”. Contractul care are ca obiect „Reparații și întreținere străzi pe raza municipiului Suceava” a intrat în februarie 2020, fiind parafat cu asocierea Florconstruct, ConBucovina, Autotehnorom și SUCT, aceeași prestatori din anul 2019. Valoarea contractului a fost de 20 de milioane de lei fără TVA, acesta este valabilitatea de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe motiv de forță majoră.