07 februarie 2021

 E-ticketing, afișaj electronic și dispecerat pentru transportul cu autobuzelor Diviziei electrice a TPL

  • Câștigătorul licitației este o firmă bucureșteană de soluții inteligente de management al traficului, iar dacă nu se va face contestație, contractul va fi semnat la începutul săptămânii viitoare  

A avut loc ultima licitație din proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, informează primarul Ion Lungu.   În cauză este componenta de echipamente și soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor și sistemul de e-ticketing, cu o valoare de pornire a licitației de 10,47 de milioane de lei.
Potrivit șefului municipalității în competiție cu intrat cu oferte două firme, respectiv Altimate București și Wind Technologies Brașov.
Învățător a ieșit firma din Capitală, prețul contractului fiind de 10,39 de milioane de lei fără TVA.
Altimate este o companie românească de înaltă tehnologie care integrează, dezvoltat și implementează soluții și produse de ultimă generație destinate securității fizice, informatice și a comunicațiilor, precum și soluții inteligente de management al traficului. Lungu precizează că, în cazul în care firma firmă a pierdut nu va contesta rezultatele licitației, contractul va fi semnat miercuri 10 februarie. „În primul rând, este vorba despre e-ticketing, sisteme de informare în stațiile de călători și alte pachete informatice de dispecerate, pe care le avem de montat. Sper să semnăm contractul cât mai mult repede, iar dacă nu sunt contestații, acest lucru se va întâmpla pe 10 februarie. Astfel, vom putea ca, în mare, în acest an să finalizăm proiectul mare de sistem integrat de transport public ecologic ”a precizat Ion Lungu primarul Sucevei. Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene la Primăriei Suceava, cu ajutorul acestora fiind 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societății Transport Public Local (TPL) cu autobuze electrice, proiectul include amenajarea sediului Diviziei electrice, 
amenajarea și modernizarea a 54 de stații de îmbarcare-debarcare a călătorilor, cât și reabilitarea străzii „Vasile Pîrvan”.