Potrivit Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență
Alimentarea cu energie electrică a echipamentelor medicale din Secția ATI COVID „nu sunt realizate în baza unui proiect întocmit de personal autorizat”
> „Sa constat că unitatea noastră are anumite deficiențe care ar putea pune în pericol siguranța și chiar viața pacienților și a personalului unității, în condițiile izbucnirii unui incendiu” se subliniază în nota de fundamentare a SJU, prin care se cere fonduri pentru remedierea deficiențelor
Consiliul Județean Suceava va aloca o sumă de 620.000 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor și a securității de funcționare a secției medicale pentru tratamentul pacienților cu cazuri moderate și severe de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Disponibilizarea de fonduri din bugetul județului survine solicitat Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, aceAsta urmând a fi aprobat în ședință ordinară a delibrativului județean. Propunerea legislației aparține președintelui Gheorghe Flutur, finanțarea vizând fosta Secție ORL de la etajul VII al unității spitalicești de urgență, în care la această dată a funcționat Secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) COVID-19. Solicitări, formulează în baza unor analize făcând de Inspectoratul Judecător pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava se referă, în primul rând, la proiectarea și executarea instalațiilor electrice, prețul estimat a acestora fiind de 450.000 de lei. Conform proiectului de hotărâre, cât și notei de fundamentare a Spitalului Județean de Urgență, alocarea financiară are „scopul remedierii neconformităților constate în urma unui control efectuat de Inspectoratul Judecător pentru Situații de Urgență Suceava”. Tot potrivit acesteia, raportul de control al ISU arată că în Secția ORL „se utilizează prelungitoare pentru alimentarea mai multor echipamente medicale, de la aceeași priză, modificări și soluții folosite nefiind realizate în baza unui proiect întocmit de personal autorizat”, impunându-se un termen de 120 de zile pentru remedierea deficiențelor. „Sa constat că unitatea noastră are anumite deficiențe care ar putea pune în pericol siguranța și chiar viața pacienților și a personalului unității, în condițiile izbucnirii unui incendiu” se subliniază în nota de fundamentare a SJU.De asemenea, sunt în vedere achiziționarea a 20 de rampe orizontale de perete tip ATI, pentru gaze medicinale, oxigen și aer comprimat, cu o valoare totală estimată de 170.000 lei. Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din județ cu o capacitate de 1.200 de paturi, asigurarea asistenței medicale de specialitate pentru 250.000 de locuitori, respectiv pentru peste 35% din populația județului Suceava.