24 iunie 2019


Unsprezece milioane de lei pentru modernizarea Pieţei Mici  
·        Lucrările se vor desfăşura pe durata anilor 2019 şi 2020, incluzând amenajarea unei parcări subterane cu 59 de locuri şi construirea unei hale închise cu panouri şi tâmplărie termopan, pentru un comerţ civilizat, în conformitate cu cerinţele europene.   
·        "Se asigură spaţiu suficient pentru vânzarea produselor agroalimentare şi a celor nealimentare, atât la mese, cât şi în spaţii închiriate comercianţilor", se precizează în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de Consiliul Local privind aprobarea investiţiei.
Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici referitori la construirea unei hale cu parcare subterană în Piaţa agroalimentară "George Enescu" din municipiul Suceava ajunge pe masa Consiliului Local, în şedinţa din ordinară această săptămână. "Această investiţie tratează un obiectiv de larg interes pentru populaţia municipiului Suceava, respectiv modernizarea Pieţei agroalimentare <George Enescu>, cât şi asigurarea unui comerţ civilizat, în conformitate cu cerinţele europene", se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. Valoarea investiţiei este apreciată la circa 11 milioane de lei, împărţită pe durata anilor 2019 şi 2020. În prima etapă, cea de anul acesta, prevăzute sunt lucrările de rezistenţă aferente parcării subterane cu 59 de locuri, cât şi cele de la parter şi acoperiş, inclusiv de la instalaţiile de alimentare cu energie electrică, instalaţiile de apă, instalaţiile de încălzire şi instalaţiile sanitare. Etapa a doua este cea din anu,l viitor, programate fiind lucrările "închiderilor perimetrale" adică a montării de pereţi şi ferestre, dar şi de finalizare a instalaţiilor, inclusiv a celor de ventilaţie. Afectată este o suprafaţă de teren de 2.361 de metri pătraţi, soluţia tehnică fiind aceea a realizării unei parcări subterane cu acces auto şi pietonal din strada "Saturn", precum şi cu acces la aleea comercială, însă în acest din urmă caz doar pentru pietoni. La parcare se adaugă o suprastructură constând într-un modul funcţional unitar acoperit şi închis cu panouri izolatoare şi tâmplărie termopan. "Se asigură spaţiu suficient pentru vânzarea produselor agroalimentare şi a celor nealimentare, atât la mese, cât şi în spaţii închiriate comercianţilor", se precizează în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de Consiliul Local, în care se mai menţionează că pentru noul obiectiv respectate sunt cerinţele de securitate la incendii, dar şi normele sanitare şi de igienă. La începutul primăverii, primarul Ion Lungu spunea că autorităţile administraţiei locale vor intra într-un parteneriat cu comercianţii care deţin spaţii exclusiv în zona destinată producătorilor agricoli, mai puţin cu cei de pe Aleea comercială, care au trecut printr-o etapă anterioară de modernizare. „Aceştia au contract până în 2021, de ceea vom face o asociere în care vor veni cu partea lor de finanţare la valoarea totală a investiţiei”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei, opinând că toate lucrările vor fi gata până la încheierea actualului său mandat, adică până în iunie 2020.