14 iunie 2019

Gaze naturale pe primele străzi din Burdujeni-sat, până la sfârşitul lui 2019
·        Primarul Ion Lungu semnalează că, dacă vor să aibă gaze în case, locuitorii zonei trebuie să-şi facă propriile branşamente şi să încheie contracte cu Delgaz Grid.   
·        "Îmi doresc ca, până la sfârşitul anului, să începem să furnizăm gazul metan în Budujeni-sat", a declarat şeful executivului, menţionând că "o ţintă specială este alimentarea Şcolii generale nr. 6".

Lucrările de extindere a reţelelor de gaze naturale în Burdujeni-sat, cartier al municipiului Suceava, se desfăşoară în ritm satisfăcător. Cel puţin aceasta este părerea primarului Ion Lungu, care crede că primii burdujeneni vor fi racordaţi până la finele anului în curs. Potrivit edilului-şef sucevean, intervenţiile au parcurs deja străzi precum "Lev Tolstoi",  "Pictor Panaitean", "Vasile Pîrvan" şi "Tiberiu Popeia", finanţarea execuţiei fiind asigurată dintr-un credit contractat de autorităţile administraţiei publice locale.  "Lucrurile merg bine acolo, făcându-se deja lucrări pe 5 străzi. Cei de la E-on, cu care suntem parteneri în acest proiect, au spus că vor începe lucrările la conducta magistrală, montată în asociere cu Primăria municipiului Suceava. Îmi doresc ca, până la sfârşitul anului, să începem să furnizăm gazul metan în Budujeni-sat", a declarat şeful executivului municipal din reşedinţa de judeţ, adăugând că "o ţintă specială este alimentarea Şcolii generale nr. 6". De altfel, pentru a creşte numărul de străzi pe care se intervine, primarul a cerut firmei constructoare să aducă "forţă de muncă suplimentară". Pe de altă parte, edilul-şef solicită proprietarilor la care au ajuns conductele la poartă, să încheie contracte cu compania de gaze naturale. "Am avut o şedinţă, am trimis consilierii mei pe teren, am mers şi personal şi am discutat cu oamenii. Sigur, noi asigurăm doar asistenţă tehnică, însă ei trebuie să meargă al E-on, să-şi facă fiecare branşamentul propriu" a explicat Ion Lungu,  primarul Sucevei.    Reamintim că lucrările efective au început în prmele zile ale lui noiembrie 2018, după ce licitaţia pentru desemnarea executantului a fost câştigată de societatea comercială Test Prima Suceava. Extinderea reţelei de gaze naturale se va face pe 33 de străzi din cartierele Budujeni-sat şi „Tinereţii”, la circa 1.300 de imobile, valoarea contractului fiind de 3,71 de milioane de lei, fără TVA. Intervenţiile vor dura 36 de luni, iar finanţarea este asigurată dintr-un credit disponibil începând cu anul 2019. Imediat după demarare, valoarea lucrărilor făcute a fost achitată din sursele proprii ale Primăriei Suceava. Contractul cu Test Prima a fost semnat pe 10 octombrie, în cadrul investiţiei Primăria Suceava asociindu-se cu Delgaz Grid „Moldova”.