02 iunie 2019

În preajma alegerilor şi scrutinului pentru referendum,
Întâlnire politică cu liderii naţionali ai PNL, la Spitalul Judeţean 
·        Dan Ioan Cuşnir, preşedintele pesediştilor din reşedinţa de judeţ spune că a primit semnale despre acest lucru de la medicii care au fost scoşi la o şedinţă de partid şi că, în acest sens, asupra managerului Dumitru Rîmbu s-ar fi exercitat presiuni.     
·        "Cine vine să calce pragul Spitalului Judeţean este binevenit", a răspuns  Gheorghe Flutur, preşedintele judeţean al liberalilor, şef al CJ, precizând că nu a auzit "să cheme cineva vreun medic, cu vreo adeziune, şi să-l îndemne să semneze".
Consilierul judeţean PSD, Dan Ioan Cuşnir, a pus sub semnul incorectitudinii, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Suceava, faptul că, în preajma alegerilor europarlamentare şi a exprimării opţiunilor la referendumul din 26 mai, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a găzduit o întâlnire a medicilor cu reprezentaţi de vârf al Partidului Naţional Liberal, aflaţi într-un tur electoral prin ţară. Cuşnir consideră că medicii nu trebuie influenţaţi "într-o şedinţă de partid în cadrul Spitalului", susţinând că aceştia "au ştiut foarte bine cu cine să voteze" şi s-au simţit mai degrabă "iritaţi", atunci când, doar pentru a lua parte "la o întâlnire politică", au fost scoşi din Ambulatoriu.
 "Care a fost raţiunea organizării în Spitalul Judeţean Suceava a unei întâlniri politice la care au fost chemaţi peste 100 de medici - parte dintre ei scoşi din Blocul operator, parte dintre ei din Ambulatoriu, unde aveau pacienţi la coadă. Au stat peste o oră într-o şedinţă în care să se promită medicilor ce vor face Ludovic Orban şi Rareş Bogdan pentru Spitalul Judeţean Suceava?", a întrebat în plenul şedinţei consilierilor judeţeni Cuşnir, preşedinte al organizaţiei din reşedinţa de judeţ a social-democraţilor, exprimându-şi părerea de rău că, de faţă, nu era şi Vasile Rîmbu, managerul economic al SJU.   Dan Ion Cuşnir a lăsat de înţeles că pe managerul Spitalului a fost "pusă presiune să adune medicii la o întâlnire politică" şi că aceasta nu este constatarea sa, ci chiar părerea medicilor. Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, conducătorul şedinţei deliberativului, şef al organizaţiei judeţene a PNL, a iterat că "cine vine să calce pragul Spitalului Judeţean este binevenit". "Nu am auzit - cel puţin de când sunt eu preşedinte -, să cheme cineva vreun medic, cu vreo adeziune, să-l îndemne să semneze. Nici vorbă, şi am fost întotdeauna cel care am descurajat acest lucru. Aveţi dreptate, oamenii ştiu foarte bine cu cine să voteze, şi s-a văzut duminică (pe 26 mai, n.a.)", i-a răspuns Gheorghe Flutur lui Cuşnir.