13 februarie 2019


Primăria Suceava a găsit constructor pentru noua seră de flori
·        „Sper ca, într-un an de zile, să avem această seră floricolă”,  a spus Ion Lungu, primul gospodar la urbei reşedinţă de judeţ.
·        Obţinerea seminţelor, florilor şi răsadurilor în noua seră floricolă ar genera o economie de cel puţin 400.000 de lei.
Primăria a reuşit să finalizeze procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului noii sere floricole a municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu spune că înregistrată a fost o singură ofertă, respectiv cea a asocierii sucevene dintre firmele Florconstruct şi Agacon. Investiţia a fost scoasă la licitaţie pentru 2 milioane de lei, execuţia fiind adjudecată cu 1,95 de milioane de lei. Edilul-şef a anunţat că execuţia ar trebui să se desfăşoare pe durata a 12 luni, termen care curge de la data la care se va da ordinul de începere a lucrărilor. „Sper ca, într-un an de zile, să avem această seră floricolă. Ne dorim ca să facem cât mai mult material săditor pentru noi, pentru amenajările din oraşul nostru, să avem un oraş al florilor”, a subliniat Ion Lungu primul gospodar la urbei reşedinţă de judeţ.  Proiectul întocmit de specialişti prevede, printre altele, dotarea noii sere cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, dar şi cu vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători. În prezent, florile şi materialul săditor sunt produse în sera de 650 de metri pătraţi a Direcţiei Domeniului Public, precum şi într-o alta de circa 5.500 de metri pătraţi, închiriată contra a 40.000 de lei pe an. în 2016, spre exemplu, prin Direcţia Domeniului Public s-au achiziţionat seminţe şi răsaduri în valoare de 270.000 de lei, iar după cultivarea şi creşterea în regim propriu, pe raza Sucevei s-au plantat flori la o valoare de piaţă de 645.000 de lei. Astfel, obţinerea seminţelor, florilor şi a răsadurilor în noua seră floricolă ar genera, în condiţiile din 2016, o economie de 405.000 de lei.