05 ianuarie 2018

Angajaţii Consiliul Judeţean intră în 2018 cu salarii negociate
·        Negocierile au avut loc între conducerea executivului, sindicalişti şi reprezentaţii salariaţilor executivului, pe fondul  transferării CAS de la angajator la angajat, cât şi al creşterii salariului minim pe economie.     
Angajaţii Consiliului Judeţean Suceava intră în noul an cu inima împăcată. Aceasta mulţumită faptului că, în şedinţa ultimă din 2017, plenul deliberativului judeţean sucevean a stabilit, prin hotărâre, nivelul salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean, aparatului de specialitate al executivului judeţean şi Serviciului public „Salvamont”. Demersul este conform Legii nr. 153 din 2017, pusă în aplicare începând cu jumătatea anului, care stabilea coeficienţi de actualizare a salariilor de bază ale angajaţilor Consiliului Judeţean în raport cu salariul minim pe economie. Întrucât, de la 1 ianuarie 2018, acesta din urmă creşte de la 1.450 de lei la 1.950 de lei, salariile categoriilor amintite se vor  mări potrivit respectivei modificări. Aceeaşi procedură este valabilă şi cu privire la salariile de bază ale lucrătorilor Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor,  Direcţiei de Drumuri şi Poduri, precum şi în cazul angajaţilor  de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului. Negocierile au avut loc între conducerea executivului, reprezentaţii salariaţilor Consiliului Judeţean, sindicaliştii suceveni, cât şi cei de la nivel naţional, inclusiv pe fondul  transferării CAS de la angajator la angajat.     
„Procedura este referitoare la negocierile şi consultările pe care trebuia să le facem cu sindicatele şi reprezentanţii salariaţilor. Pe 20 decembrie am avut întâlniri cu reprezentaţii sindicatelor şi salariaţilor din Consiliul Judeţean, cu reprezentanţii unui cartel sindical, şi s-a întocmit nota de negociere pentru intrarea în procedura de stabilire a salariilor. De la 1 ianuarie,  CAS  trece de la angajator la angajat şi, atunci, trebuia să avem din timp aceste modificări”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean.