16 ianuarie 2018

Demersurile pentru construirea Sălii polivalente sunt în grafic
·        „Noi sperăm ca în acest an să întocmim şi proiectul tehnic, pentru a merge mai departe, la partea de licitaţie”,  a explicat primarul Ion Lungu, precizând că documentaţia de la Suceava a fost agreată de comisia specializată a Companiei Naţională de Investiţii.   
·        Întrucât finanţarea lucrărilor a fost preluată de CNI, aleşii locali au aprobat orientarea creditului de 25 de milioane de lei, contractat în urmă cu 2 ani, înspre finanţarea altor 11 obiective de investiţii din reşedinţa de judeţ.   
Comisia tehnico-economică de pe lângă Compania Naţională de Investiţii (CNI) a aprobat documentaţia pentru construirea Sălii polivalente  din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat ieri că obiectivul este „pe foaia de parcurs, acest lucru fiind confirmat printr-o scrisoare oficială a CNI. „Din fericire, Sala polivalentă a fost preluată de Compania Naţională de Investiţii şi aveam chiar şi o veste bună. În cursul zilei de vineri nu s-a dus la cunoştinţă că documentaţia fost aprobată, dar, aşa cum este birocraţia la ministere şi în cazul proiectelor europene, ni se cere să actualizăm hotărârea de Consiliu Local, certificatul de urbanism, adresarea financiară şi altele. Lucruri care sunt normale, iar noi nu avem niciun fel de problemă. Ca atare, Sala polivalentă este în grafic, iar noi sperăm ca în acest an să întocmim şi proiectul tehnic, pentru a merge mai departe, la partea de licitaţie”,  a explicat Ion Lungu, şeful executivului sucevean. Pe 25 februarie 2016, Consiliul Local aprobat contractarea unui credit în valoare de 25 de milioane de lei, bani cu care urma să fie asigurată finanţarea lucrărilor la viitoarea Sală polivalentă a Sucevei. Deoarece obiectivul a fost preluat de CNI, aleşii locali au aprobat ieri, în şedinţa extraordinară a deliberativului,  orientarea banilor înspre susţinerea financiară a altor 11 obiective de investiţii din reşedinţa de judeţ. Este vorba despre amenajarea drumurilor şi parcărilor în cartierul pentru tineri „Tătăraşi”-5 milioane de lei; extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni sat-5 milioane de lei; acoperirea Pieţei agrolimentare Burdujeni-1,5 milioane de lei; modernizarea străzii „Bogdan Vodă”-310.000 de lei; modernizarea străzii „Mihai Sadoaveanu”-1,26 de milioane de lei; reabilitarea monumentului ecvestru a lui „Ştefan cel Mare”-1,8 milioane de lei; construirea Centrului de documentare informare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”-2,5 milioane de lei; amenajarea Săli de gimnastică de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”-1,5 milioane de lei; reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice-2,7 milioane de lei; amenajarea unei sere floricole-2,72 de milioane de lei şi extinderea reţelei de alimentare cu apă de pe strada „Traian Ţăran”-625.000 de lei. Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, proiectul CNI fiind al uneia cu 7.500 de locuri. Obiectivul include o sală de antrenament cu o capacitate de 276 de locuri; o sală de bowling; săli de kinoterapie, fizioterapie şi gimnastică de întreţinere; cabinete medicale specializate; vestiare pentru antrenori şi sportivi. Clădirea va fi formată dintr-un ansamblu de 3 corpuri, cu demisol, parter şi etaj, o înălţime de 18 metri, în care se vor regăsi birouri, o bibliotecă, un cabinet metodic şi un restaurant. Planul de urbanism zonal şi regulamentul de urbanism prevăd ca în preajmă să fie amenajată o parcare.