18 ianuarie 2018

Şaizeci de utilaje şi 100 de muncitori au îndepărtat zăpada de pe drumurile naţionale
·        Împrăştiate au fost fiind aproximativ 700 de tone de sare, circa 15 tone de clorură de calciu și 6,5 tone de produs  ecologic. 
 În județul Suceava, în condițiile atenționării „Cod galben” de fenomene meteorologice periculoase nu s-au înregistrat evenimente rutiere deosebite, nici abonați nealimentați cu electricitate, în zonele viscolite continuând să se patruleze cu utilaje, până la expirarea avertizării privind căderea de ninsori, 
Mirela Elena Adomnicăi prefectul judeţului Suceava, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. a declarat că, pentru curățarea drumurilor naționale, în cursul nopții de miercuri spre joi s-a acționat cu peste 60 de utilaje și mai mult de 100 de angajați de la secţiile de „Drumuri Naționale”, împrăştiate fiind aproximativ  700 de tone de sare, circa 15 tone de clorură de calciu și 6,5 tone de produs  ecologic.  „ În cursul după amiezii, drumurile naţionale erau ,  umede, iar 30 de  echipaje de poliție acționau preventiv,  verificând şi dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă”, a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Joi dimineaţă, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, membrii Comitetului Județean pentru  Situații de Urgență Suceava, reprezentanți ai Direcției de Drumuri Județene și Delgaz Grid au participat la  videoconferința cu prefecții județelor pe tema „Cod portocaliu și galben”, desfășurată  la sediul Ministerului de Interne. Organizată în sistem de videoconferință,  ședința a fost condusă de  prim-ministrul interimar Mihai Fifor, alături de care s-au aflat ministrul de Interne, Carmen Dan, secretari de stat din Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne. Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a recomandat prefecților să informeze populația cu privire la situația drumurilor, „pentru a nu fi oameni blocați în zăpadă”. La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a recomandat „o atenție deosebită” mai ales   în zonele de munte, unde există risc de  avalanșe, iar în acest context turiștii să evite drumețiile și să nu se aventureze pe drumuri închise.