04 aprilie 2017

Din cauza bugetului întârziat,  
Handbalul universitar va primi finanţare abia la finele acestei săptămâni
·        Pe 7 aprilie Consiliul Local se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a aproba repartizarea banilor nerambursabili pentru ramurile sportive, dar şi pentru unităţile de cult.
Înspre secţia de handbal studenţească vor fi îndreptaţi primii bani din suma de 1,2 milioane de lei aprobată de deliberativul local, în urma asocierii municipiului Suceava cu Clubul Sportiv "Universitatea". După cum recunoaşte şi primarul Ion Lungu, anul acesta banii sunt viraţi mai târziu, cauza constând în amânarea aprobării bugetului Sucevei, ca urmare a alegerilor parlamentare din toamnă şi constituirii anevoioase a Guvernului. "Din păcate, bugetul s-a aprobat foarte târziu în acest an. Nu ascund faptul că venit disperaţi cei de la echipa de handbal, să roage să discut cu jucătorii. Evident că nu am nicio calitate în acest sens, Primăria municipiului Suceava nefiind proprietarul echipei. Noi o finanţăm în baza Legii sportului", a declarat primarul municipiului Suceava. Ion Lungu a ţinut să precizeze că licitaţia pentru atribuirea finanţărilor nermabursabile din bugetul local va fi ţinută pe 6 aprilie, iar pe 7 aprilie Consiliul Local se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a aproba repartizarea banilor. Tot atunci, aprobate vor fi finanţările pentru ramurile sportive ale Clubului Sportiv Municpla, dar şi pentru unităţile de cult.

Finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non‑profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non‑profit de interes general sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţii, fundaţii sau culte religioase, în condiţiile legii. Nu fac obiectul acestora fondurile speciale de intervenţie în caz de calamitate şi de sprijinire a persoanelor fizice sinistrate. Finanţările nerambursabile nu se acordă activităţilor generatoare de profit şi celor care presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepţia în care aceasta este indispensabilă proiectului. Sunt excluşi de la finanţare solicitanţii care nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată exigibile a impozitelor şi taxelor către stat, precum şi a contribuţiei pentru asigurările sociale de stat; cei care furnizează informaţii false în documente prezentate; cei care au comis o gravă greşeală în materie profesională sau nu şi-au îndeplinit obligaţiile asumate printr-un alt contract de finanţare nerambursabilă, precum şi solicitanţii care fac obiectul unei proceduri de dizolvare sau de lichidare.