10 aprilie 2017

Finanţarea pentru fotbal a fost amânată
·        Foresta a solicitat de suma de 1,5 milioane de lei, însă dosarul a fost respins pe motiv că nu s-a prezentat toată documentaţia.
·        "Noi vrem să facem un bine la sportivi, nu un rău, pentru că vine Curtea de Conturi, ne pune să dăm banii înapoi, dar ne calculează şi penalităţi", a declarat, primarul Ion Lungu.

Consiliul Local Suceava a aprobat finanţarea a 11 proiecte cu fonduri nerambursabile acordate din bugetul municipal     Vineri de la bugetul local a fost îndreptată înspre CS "Universitatea" sume de 200.000 de lei, iar Ansamblul folcloric artistic "Arcanul" al Universităţii "Ştefan cel Mare" primeşte 45.000 de lei. Din cauza aprobării cu întârziere a bugetului de stat şi în consecinţă şi a celui local, ramurile sportive nu au primit bani de al începutul anului până acum, primarul Ion Lungu arătând că s-a făcut tot posibilul pentru grăbirea procedurilor. "Ne-am grăbit cu acele ramuri sportive aflate în mare nevoie, însă avem o legislaţie proastă, moştenită de la guvern la guvern. La Asociaţia Municipiilor din România am avut o discuţie cu domnul ministru al Sporturilor, rugându-l să promoveze o lege a sportului funcţională, ca să putem ajuta în condiţii corecte activitatea sportivă", a spus Lungu. Suma cea mai mare, de 1,5 milioane de lei a fost solicitată de Clubul Sportiv Foresta Suceava, însă dosarul a fost respins pe motiv că nu s-a prezentat toată documentaţia. În aceeaşi situaţie s-au aflat Clubul de fotbal "Juniorul", cât şi Asociaţia "Parteneriat social de Bucovina", care, de asemenea, nu au fost eligibile. Alte 4 proiecte au fost eligibile, dar conform regulamentului, nu au avut competitor. Edilul-şef de că acestea vor au şansa de a fi aprobate în şedinţa ordinară de la finele lunii aprilie sau, în cel mai rău caz, într-o extraordinară. "Vom relua licitaţia pentru fondurile nerambursabile care nu au fost adjudecate. Sper ca până la sfârşitul lunii aprilie - în măsura în care vor fi îndeplinite condiţiile legale -, să fie aprobate şi acestea. În primul rând trebuie să respectăm legalitatea. Vrem să ajutăm sportul, aşa cum l-am ajutat în ultimii 13 ani, cu câte 3 milioane de lei, dar, din păcate legile s-au schimbat, fiind foarte stricte. Noi vrem să facem un bine la sportivi, nu un rău, pentru că vine Curtea de Conturi, ne pune să dăm banii înapoi, dar ne calculează şi penalităţi", a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.