08 aprilie 2017

Consilierii au deblocat finanţarea de 500.000 de lei pentru Clubul Sportiv Municipal  Suceava
·       În şedinţă ordinară anterioară, aleşii PSD şi ALDE au picat proiectul de hotărâre, nemulţumiţi că nu le-a trecut amendamentul făcut.   
·       "Bine că s-a aprobat, pentru că sportivii aşteaptă banii", a subliniat primarul Ion Lungu, adăugând că acest al treisprezecelea an de finanţare a CSM s-a dovedit cu ghinion. 
Consiliul Local Suceava a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, repartizarea finanţării acordată din bugetul local ramurilor sportive din componenţa Clubului Sportiv Municipal (CSM).  La întrunirea ordinară din săptămâna anterioară, alesul Vasile Mocanu (PSD) a propus tăierea a  câte 5.000 de lei de la secţiile de tir cu arcul şi tir sportiv, şi orientarea celor 10.000 de lei către secţia de lupte greco-romane. Deşi oficialii Clubului Sportiv Municipal nu au făcut nicio solicitare de majorare, în urmă cu 8 zile consilierii PSD şi ALDE au picat la vot proiectul de hotărâre, blocând temporar procedurile de finanţare secţiilor sportive în cauză.
Primarul Ion Lungu a menţionat că "nu face politică la sediul Primăriei", reiterând că proiectul legislativ repus pe ordinea zi reflectă întocmai voinţa celor de la CSM "Este solicitarea făcută de CSM, deci nu se  poate vorbi despre o împărţire făcută pe criterii arbitrare, de către Lungu sau de către consilierii PNL. La fel cu respectăm autoritatea celor de la handbal şi fotbal, respectăm şi autoritatea celor de la CSM", punctat edilul-şef. Social democratul Vasile Mocanu  şi-a menţinut amendamentul privind respectivele "mişcări" de sume, însă propunerea sa nu a a trecut votul plenului. Cu  15 opţiuni "pentru", 4 "împotrivă" şi 3 abţineri, votat a fost însă un alt amendament, cel al consilierului Cristian Creţu (PNL), prin care suma de 5.000 de lei a fost luată de la secţia de lupte greco-romane şi dată secţiei de box a CSM.          

"De 13 ani, noi am dat 500.000 de lei anual la CSM şi nu au fost niciodată probleme până în al treisprezecelea an. Probabil este cu ghinion,  dar bine că s-a aprobat, pentru că sportivii aşteaptă banii", a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.