20 aprilie 2017

Campanie de reparaţii şi asfaltări pe 150 de străzi sucevene
·        "Sper ca până la venirea sezonului rece să putem repara cât mai multe străzi în acest an", a declarat primarul Ion Lungu
Primăria municipiului Suceava declanşează campania anuală de asfaltare, face cunoscut primarul Ion Lungu, care a menţionat că unele intervenţii au avut deja loc înaintea Sărbătorilor pascale.    
"După Sărbătorile de Paşti demarăm efectiv programul de reparaţii la străzi. Este un program ambiţios, care are un buget de 21 de milioane de lei", a spus primarul Ion Lungu. Potrivit primul gospodar, în reparaţii vor intra aproximativ 150 de străzi, dintre care 23 prin plombare, iar diferenţa prin  turnare de covoare asfaltice. În primul rând, vor fi terminate reabilitările demarate încă de anul trecut pe străzile "Eternităţii", Aleea Nucului, "Ciprian Porumbescu", "Curţii Domneşti", "Atanasie Crimca", "Trandafirilor", "Mărăşeti", "Slt. Turturică", "Florilor" şi "Ion Irimescu". Lucrările de investiţii, cu alocări financiare consistente vizează străzile "Mihail Sadoveanu" şi "Bogdan Vodă, pentru care au fost iniţiate proceduri de licitaţie încă din anul 2017, dar care s-au împotmolit în contestaţii. Licitaţii cu darea ordinului de începere a lucrărilor s-au finalizat pentru străzile "Lev Tolstoi" şi "Constantin Moraru". În 2017, asfaltări sunt programate pentru strada "Traian Ţăranu", din cartierul rezidenţial de la marginea Sucevei, înspre Fălticeni, arteră ignorată mai mult timp, precum şi pentru strada "Vasile Bumbac", din centrul municipiului, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală demarat cu 2 ani în urmă.   "Sper ca până la venirea sezonului rece să putem repara cât mai multe străzi în acest an", a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.   În urmă cu 1 an, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, făcea cunoscut că, în 2016, cheltuieli cu infrastructura rutieră de nu mai puţin de 33 de milioane de lei. Doar reparaţii s-au făcut pe 200 de artere, în buget fiind rezervată suma de 200 de milioane de lei.