15 decembrie 2016

Social democratul Eugen Girigan a demisionat din Consiliul Local
·        Liderul grupului politic al PSD nu şi-a motivat decizia, cerîndu-şi scuze dacă, uneori, a exprimând şi susţinând puncte de vedere contrarii, a deranjat sau supărat pe cineva, acest lucru nefiind unul intenţionat.
Eugen Gigan, consilier PSD, a anunţat ieri, la finele ultimei şedinţei ordinare din anul acesta a Consiliului Local Suceava, că îşi dă demisia din forul legislativ municipal.„În conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare, articolul 25, o să vă înmânez, imediat după şedinţă, cererea mea de demisie din Consiliul Local. O să vă rog să procedaţi după conţinutul articolului 25 şi să iniţiaţi un proiect de hotărâre care să constate cererea de demisie, să vacanteze postul şi să demareze procedurile pentru fi ocupat din nou”, s-a adresat Girigan preşedintelui de şedinţă, Lucian Harşovschi (PNL).

Eugen Girigan nu şi-a motivat decizia, însă a arătat că s-a simţit onorat să activeze în Consiliul Local, atât mandatul actual, cât şi în cel anterior, în care, de altfel, a fost coleg cu mai mulţi dintre actualii membri ai deliberativului. Demisionarul, liderul grupului politic al PSD, şi-a cerut scuze dacă, uneori, exprimând şi susţinând puncte de vedere contrarii, a deranjat sau supărat pe cineva, acest lucru nefiind unul intenţionat.  Alesul PSD a mulţumit primarului Ion Lungu, cu care recunoaşte că a avut o dispută la „un început de mandat din 2008”, când, la fel, s-a retras din legislativ. Eugen Girigan a adus mulţumiri secretarului municipiului Ioan Ciutac, lucrătorilor  de serviciului specialitate din subordinea acestuia; celor din aparatul de specialitate al primarului, care au adus cu competenţă clarificări la proiectele de hotărâre, precum şi reprezentaţilor mass  media, pentru reflectarea cu obiectivitate a şedinţelor Consiliului Local. Eugen Girigan a primit aplauze la scenă deschisă din partea tuturor celor prezenţi la şedinţă, Ion Lungu mulţumindu-i acestuia pentru activitatea desfăşurată - în baza unei vaste experienţei profesionale -, edilul-şef  exprimându-şi, de asemenea,  părerea de rău că deliberativul pierde un membru de valoare. Aprecieri şi mulţumiri au venit şi din partea secretarului municipiului Ioan Ciutac şi preşedintelui de şedinţă, Lucian Harşovschi.