21 decembrie 2016

Desant funciar la primăriile sucevene
·        Împuterniciţii prefectului Harasim iau la puricat modul în care,  în ultimii ani, au fost restituite terenurilor agricole şi forestiere.
·        Verificate vor fi toate comisiile locale de fond funciar, luată la puricat fiind activitatea desfăşurată până acum în baza legilor fondului funciar.
Nu mai puţin de 30 de puncte au fost pe ordinea de zi a şedinţei  Comisiei judeţene de fond funciar, ţinută ieri la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, în urma analizei şi dezbaterilor fiind adoptate 18 hotărâri. Potrivit lui Constantin Harasim, prefectul de Suceava, o problemă deosebit de importantă supusă atenţiei membrilor acesteia structuri a reprezentat-o aprobarea Planului de control pe anul 2017, respectiv a tematicii de urmărit pe durata acţiunilor desfăşurate la primăriile din judeţ. Drept urmare, verificate vor fi toate comisiile locale de fond funciar, luată la puricat fiind activitatea de restituire desfăşurată până acum în baza legilor fondului funciar. Pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, potrivit prevederilor Legii nr. 165/2013 privind finalizarea procesului de restituire şi Legii nr. 18/1991 a fondului funciar, controlorii vor fi împuterniciţi ai prefectului judeţului Suceava. Comisia judeţeană de fond financiar a hotărât ca operaţiunea să aibă loc în ordinea alfabetică a denumirii unităţilor administrativ-teritoriale, însă prioritate se va acorda urgenţelor.  „Deşi criteriul de stabilire a controlului care are drept obiectiv aplicarea legilor fondului funciar în 2017 este cel alfabetic, Comisia Judeţeană, în unanimitate, a stabilit că, raportat la problemele identificate sau la petiţiile înregistrate, în fiecare şedinţă va proceda la nominalizarea şi a altor comisii locale de fond funciar care, în regim de urgenţă, vor fi controlate de către împuterniciţii amintiţi”, a declarat Constantin Harasim, prefect de Suceava.