12 decembrie 2016

Obcinenii nu s-au înghesuit la urne
·        La ora 17.00, la secţia nr. 39, se prezentaseră pentru a-şi face datoria 570 dintre cei 1.937 de înscrişi pe liste, adică puţin peste 33 de procente din total.
·        Totuşi, dacă o comparaţie cu media naţională de circa 31% la aceeaşi oră ar fi relevantă, prezenţa la urne poate fi apreciată una bună.      
La cele 4 secţii de votare organizate la Şcoala Generală „Ion Creangă” din cartierul Obcini al municipiului Suceava, votanţii nu au stat la coadă. Aceasta cu mici excepţii, odată după ora prânzului, când enoriaşii au ieşit de la slujba oficiată în bisericile din preajmă, iar mai apoi în intervalul 13.00-15.00. Perioadele de aşteptare au fost relativ scurte, cauzate de operaţia de scanare a cărţii de identitate pe tabletă, cât şi de transmiterea ştampilelor între alegători. Personalul Ministerului de Interne care a asigurat liniştea şi ordinea publică a declarat că, pe la secţiile nr. 36, 37, 38 şi 39,  de la parterul unităţii şcolare amintite, fluxul de votanţi a fost relativ constant, fără a se înregistra vreun fel de incidente de competenţa acestuia. Tot respectivul personal a observat că numărul obcinenilor tineri, începând de la 18 la 35 de ani a fost unul mic, cele mai multe persoane care şi-au exercita dreptul de vot fiind cele de vârsta a doua, cât şi vârstnicii.
·        Pe listele suplimentare au fost înscrişi 21 de alegători
La secţia de votare nr. 37, primul votant a fost un membru al biroului acesteia, care a introdus în urne cele două buletine în primele minute după 7.00, oră la care demarat procesul electoral. La aceeaşi secţie, până la ora 9.00 pe la urne  trecuseră  circa 4% din locuitorii cu drept de vot arondaţi acesteia.  La ora 17.00, 570 din cei 1.937 de înscrişi pe liste se prezentaseră pentru a-şi face datoria de alegători, adică puţin peste 33 de procente din total. În rândul celor 570 intră şi alegătorii de pe listele suplimentare, unii veniţi în Suceava din alte localităţi ale judeţului, precum şi proaspăt-mutaţii în cartierul Obcini, dar care nu au reuşit să-şi înscrie noul domiciliul la „Evidenţa populaţiei”.