08 decembrie 2016

 Peste 8,3 milioane de lei pentru reabilitarea punctelor termice se întorc la bugetul de stat
·        Fondurile au fost disponibilizate în pragul toamnei, însă procedurile de licitaţie şi de semnare a contractului de execuţie s-au întins până în decembrie, lună în care nu se mai poate face nimic.
·         „În cursul acestei săptămâni vom returna la Guvern cei 83,7 de miliarde de lei vechi pe care i-am avut alocaţi, cu speranţa că îi vom primi în anul viitor”, arată primarul Ion Lungu.

Primăria municipiului Suceava a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice, însă lucrările nu pot începe din cauza temperaturilor scăzute. Câştigătorul licitaţiei este firma bucureşteană Consix Construcţii, însă din cauză că Guvernul a dat Sucevei prea târziu fondurile cerute, acestea din urmă se vor reîntoarce la bugetul de stat. Ion Lungu, şeful administraţiei sucevene spune că din primăvară  executantul va trece totuşi la lucru, cu speranţa că actuala prevedere financiară destinată investiţiei sucevene va rămâne valabilă. „Din păcate nu vom mai putea folosi banii în acest an. Drept urmare în cursul acestei săptămâni vom returna la Guvern cei 83,7 de miliarde de lei vechi pe care i-am avut alocaţi, cu speranţa că îi vom primi în anul viitor”, arată primarul. Ion Lungu susţine că, odată cu venirea  sezonului cald lucrările respective vor demara cu fonduri proprii, bugetul local participând la proiectul respectiv cu o cotă de 30% din total. În cauză sunt lotul nr. 1, respectiv reţelele aferente punctului termic „Zamca IV” şi modernizarea Punctului termic „Parc”, cu o valoare estimată de 9,5 milioane de lei, la care se adaugă lotul nr. 2, cu reţele secundare care deservesc Punctul termic „Obcini IV”, cu alocări prevăzute fiind de 10,69 de milioane de lei. Pentru modernizarea sistemului de transport şi distribuţie, în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020” municipiul Suceava a primit suma de 8,37 de milioane de lei, diferenţa fiind suportată din bugetul local. Fondurile au fost disponibilizate în pragul toamnei, însă procedurile de licitaţie şi de semnare a contractului de execuţie s-au întins până în decembrie, când nu se mai poate face nimic.