07 decembrie 2016

Pe motiv de conflict de interese,
Virgil Saghin, primarul din Vatra Moldoviţei, rămâne fără mandat  
·        Pentru emiterea ordinului de încetare înainte de termen, Instituţia Prefectului aşteaptă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, hotărârea judecătorească şi referatul secretarului unităţii administrativ-teritoriale. 
·        ANI susţine că, în calitate sa de primar, Virgil Saghin a semnat un contract de furnizare de masă lemnoasă, în valoarea de peste 88.000 de lei, cu societatea comercială la care edilul era asociat.
Ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului primarul din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, va fi emis în termen legal, cu respectarea prevederilor legislaţiei în materie, anunţă Constantin Harasim, prefectul de Suceava. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Agenţia Naţională de Integritate a informat Instituţia Prefectului despre faptul că raportul de evaluare prin care a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Virgil Saghin a rămas definitiv. Aceasta conform Deciziei nr. 4019/10.11.2016 a Secţiei „Contencios administrativ şi fiscal” a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „În vederea emiterii ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, s-a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate transmiterea raportului şi a hotărârii judecătoreşti, precum şi întocmirea referatului de către secretarului unităţii administrativ-teritoriale”, precizează prefectul Constantin Harasim. Potrivit prevederilor art. 16 alin (2) din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare „ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”. Din informaţiile pe care le avem, Agenţia Naţională de Integritate susţine că, în calitate sa de primar, Virgil Saghin a semnat un contract de furnizare de masă lemnoasă, în valoarea de peste 88.000 de lei, cu societatea comercială la care edilul era asociat. Potrivit legislaţiei în vigoare, primarilor şi viceprimarilor le este interzis să emită acte prin care, în exercitarea funcţie, produc ”un folos material pentru sine, pentru soţul său ori pentru rudele sale de gradul întâi”.