10 decembrie 2016

Încă o porţie de căldură pentru suceveni, valabilă inclusiv de Sărbători
·       O doua tranşă, de 1,5 milioane de lei din vistieria locală a luat calea administratorului centralei pe biomasă, Bionergy, care, astfel, îşi va completa stocurile de combustibil.
·      Autorităţile locale s-au angajat la asigurarea unui avans de 5 milioane de lei, o primă plată de 1,5  milioane de lei fiind virată în noiembrie.

Primăria municipiului Suceava a disponibilizat din bugetul local  suma de 1,5 milioane de lei, bani care sunt orientaţi înspre  societatea comercială Bioenergy, producătorul de energie termică. La rându-i, firma  din Lunca Sucevei se va folosi de aceste fonduri în vederea aprovizionării cu masă a lemnoasă, astfel încât, în perioada următoare, să nu apară discontinuităţi în prestarea serviciului public de alimentare cu apă caldă şi căldură. Bioenergy furnizează agentul termic la un tarif de 116 lei pe gigacalorie, unul dintre cele mai mici practicate în ţară. „Am dat până acum 3 milioane de lei, astfel încât să se poată asigura funcţionarea normală şi Bioenergy să dea căldură la gardul centralei. La Suceava avem unul dintre cele mai mici preţuri la energia electrică produsă în sistem centralizat, astăzi, cei de la Bioenergy lucrând în pierdere. Însă, este meritul Primăriei municipiului Suceava, care a negociat condiţii contractuale foarte bune, iar până pe data de 8 noiembrie 2018 nu se poate interveni nici într-un fel în acest contract”, a explica primarul Sucevei, Ion Lungu. La începutul lunii noiembrie, Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţă extraordinară, alocarea a unui avans de 5 milioane de lei în scopul procurării combustibilului necesar societăţii producătoare de agent termic Bioenergy. Aceasta în baza unei ordonanţe guvernamentale care prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot deconta în avans subvenţiile reprezentând diferenţa dintre tariful de producere a energiei termice şi cel efectiv plătit de populaţie.  O primă tranşă de 1,5  milioane de lei a fost virată imediat după şedinţă, banii luând calea transportatorului, distribuitorului şi furnizorului Thermonet, ulterior să intre conturile administratorului centralei pe biomasă, Bioenergy.