11 iunie 2016

Suceava o va lua de la capăt, cu o nouă echipă de fotbal
„Îmi pare rău că a Rapid a retrogradat, însă vreau să o luăm de la zero, să face o nouă echipă”, arată Ion Lungu, şeful administraţiei locale.
După iminenta retrogradare a Rapid CFR, primarul Ion Lungu anunţă că municipiul Suceava ar putea avea o nouă echipă de fotbal. Edilul-şef îşi exprimă părerea de rău pentru situaţia în care a ajuns actuala echipă de Liga a doua, arătând că autorităţile locale îşi rezervă numai sarcina asigurării finanţării, neimplicându-se în tensiunile interne ale clubului.  „Îmi pare rău că a Rapid a retrogradat, însă vreau să o luăm de la zero, să face o nouă echipă, în acest sens fiind rezervat şi un nume, care cuprinde Suceava şi Foresta. Nu ştiu ce s-a întâmpla acolo, dar lucrurile nu au mers. Există nişte tensiuni între jucători, între conducători, antrenori şi jucători, pe care trebuie să şi rezolve singuri, pentru că Primăria nu se bagă  în treburi de acest gen, ci doar finanţează”, a reliefat Lungu.
Primarul combate  zvonurile potrivit cărora  echipa suceveană ar fi fost subfinanţată, precizând că anul acesta a fost disponibilizată de 510.000 de lei, dintr-un total de 1,7 milioane de lei prins în bugetul local. Ion Lungu a ţinut să precizeze că este de neînţeles de ce conducerea Asociaţiei nu a venit la Primărie cu documentele justificative ale modului de folosire a banilor alocaţi, mai ales că, în această situaţie, următoarele tranşe nu vor mai putea fi virate. Pe deasupra, este evident şi faptul că, în condiţiile retrogradării, la echipa de fotbal nu va mai ajunge toată suma de 1,7 milioane de lei, aprobarea finanţării în cauză fiind condiţionată de obţinerea performanţei. „Dacă banii ajung sau nu la fotbalişti, nu mai este problema Primăriei. Mai mult decât atât, nu au fost aduse justificările din prima tranşă de 30%, astfel încât să se poată da bani mai departe”, a explicat Ion Lungu.