02 iunie 2016

Proiect sucevean cu fonduri elveţiene, blocat din cauza suspendării activităţii SEAP 
„Din păcate suntem blocaţi, pentru că nu mai putem derula această procedură până pe data de  15 iunie”, a declarat edilul-şef Ion Lungu.
Valoarea totală a proiectului este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 15% fiind contribuţie a financiară din bugetul local sucevean.
Primăria Suceava este afectată din cauza suspendării, de pe 25 mai până pe 15 iunie, a activităţii Sistemului de Achiziţii Publice (SEAP) a făcut public, ieri, primarul Ion Lungu.  Municipiul Suceava a înaintat în SEAP documentaţia în vederea ţinerii licitaţiei pentru achiziţia de echipamente pentru puncte de încărcarea a acumulatorilor din cadrul Proiectului „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, însă aceasta este amânată până la jumătatea lunii iunie.   „Este vorba despre staţia de încărcare pentru biciclete. Din păcate suntem blocaţi, pentru că nu mai putem derula această procedură până pe data de  15 iunie. Ca urmare a noii legi a achiziţie publice, înţeleg că se modifică programul pe SEAP, însă până atunci nu avem ce face”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.  Până acum, în cadrul  Proiectului „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” au fost scoase la licitaţie două loturi. Primul include achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, precum şi a două furgonete electrice, ultimele urmând a intra în dotarea Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Direcţiei de Asistenţă Socială.  Valoarea adjudecată este de 1,3 de milioane de lei, plus TVA, competiţia fiind câştigată de societatea Grădinaru Import Bucureşti. Al doilea lot are ca obiect furnizarea de utilitare electrice,  respectiv a două utilitare electrică  pentru Direcţia Domeniului Public, a unei automăturători electrice şi a unei autocisterne electrice. Câştigătorul este aceeaşi firmă bucureşteană, pentru suma de 1,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA.
În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în aşteptare este, aşa după cum am amintit, şi licitaţia pentru amenajarea punctelor de încărcarea a acumulatoarelor.  Valoarea totală a finanţării din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe” este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând bani nerambursabili, iar 15% fiind contribuţie financiară a bugetului local. Proiectul cu finanţare elveţiană prevede achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi 10 biciclete electrice. De asemenea, prevăzută este crearea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.