25 februarie 2016

Nou-înfiinţat, 
Teatrul „Matei Vişniec” se lansează pe piaţa culturală cu un buget de 1,7 milioane de lei   
·        Din vânzarea de bilete prezentate de trupa proprie de actori se vor realiza venituri de 200.000 de lei, diferenţa reprezentând subvenţii din vistieria municipală.
·        Cea mai mare parte din buget, adică 1 milion de lei, se va duce pe cheltuieli de natură salarială, la investiţii fiind prinsă o sumă de 1 milion de lei.    
Întrunit în şedinţă ordinară, ieri Consiliul Local Suceava a aprobat bugetul proaspăt-constituitului Teatru municipal „Matei Vişniec”, veniturile şi cheltuielile din 2016 fiind dimensionate la 1,7 milioane de lei. Astfel, la capitolul venituri proprii noua instituţie va avea încasări de 200.000 de lei, acestea provenind din „vânzarea de bilete ocazionată de prezentarea de spectacole”. Diferenţa de 1,5 milioane de lei reprezintă subvenţii din bugetul local al municipiului Suceava pentru finanţarea activităţii şi materializarea programului anual al instituţiei teatrale din reşedinţa de judeţ.  În ceea ce priveşte cheltuielile, cea mai mare parte din buget, adică 1 milion de lei, se va duce pe salarii şi contribuţiile aferente acestora. Alte 590.000 de lei sunt orientaţi înspre furnituri de birou; carburanţi şi lubrifianţi; poştă, telecomunicaţii, radio, tv, internet; bunuri şi servicii de întreţinere; obiecte de inventar; deplasări, detaşări şi transferări; pregătire profesională; reclamă şi publicitate; protocol şi reprezentare. Nu în cele din urmă, investiţiile sunt estimate la 110.000 de lei, acestea însemnând procurarea de maşini, echipamente şi mijloace de transport, aparatură şi mobilier.   Tot în şedinţa de ieri, membrii deliberativului local au aprobat    organigrama şi statul de funcţii al Teatrului municipal „Matei Vişniec”. Astfel, din cele 31 de funcţii, 4 sunt de conducere, iar 27 de execuţie. Direcţia artistică, condusă de managerul Carmen Veronica Steiciuc şi de un director artistic are 15 posturi din totalul de 31 ale noii instituţii, dintre care 13 pentru actori. Biroul tehnic de scenă are în componenţă, pe lângă şeful acestuia, adică regizorul tehnic, un operator de lumini; un operator de sunet, video şi efecte speciale; 3 maşinişti şi un recuzitor. Compartimentul financiar-contabil şi administrativ va funcţiona cu contabil şef, economist, expert de dezvoltare, inginer de sistem IT, casier şi şofer. Totodată, câte o persoană va fi angajată la compartimentele juridic, resurse umane şi secretariat marketing. Teatrul municipal  „Matei Vişniec” - constituit prin votul din septembrie 2015 al aleşilor municipali - este o instituţie publică de spectacole care funcţionează în subordinea Consiliului Local Suceava.