Inspectorii sanitari suceveni au dispus 10 suspendări
temporare de activitate
·
În
acelaşi timp, lucrătorii DSP au dat amenzi de peste 63.000 de lei şi au „arătat” 197 de avertismente.
În cursul anului 2015, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava
au avut 13.701 de acţiuni de control, informează directorul executiv Andrei
Ianovici, precizând că 3.361 de inspecţii au vizat unităţile cu profil
alimentar, 4.880 s-au desfăşurat în unităţi sanitare, iar 423 s-au concentrat
asupra unităţilor de învăţământ. Alte 2.006 de controale au urmărit fumatul în
spaţiile publice închise, comercializarea şi inscripţionarea produselor din
tutun; 1.435 s-au axat pe unităţile cu profil biocid, iar 476 au fost efectuate
în unităţi de prestări servicii, zone de locuit, unităţi de mică industrie,
staţii de epurare a apelor uzate, instalaţii de
depozitare-prelucrare-neutralizare a deşeurilor solide menajere, cât şi în unităţi
comerciale. Nu în cele din urmă, inspectorii sanitari au făcut 828 de
descinderi în unităţi cu profil cosmetic; 45 controale au privit mediul de
muncă; 168 de inspecţii s-au desfăşurat în sectorul turismului, iar 80 au fost
operate la obiective de alimentare cu apă potabilă. Potrivit directorului
executiv al DSP, Andrei Ianovici, deficienţele constatate cu ocazia
controalelor au fost sancţionate, în funcţie de gradul de risc evaluat, prin
aplicarea a 274 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, inspectorii sanitari
suceveni au dat 67 de amenzi în valoare totală de 63.650 lei şi 197 de
avertismente, dispunând, în acelaşi timp, şi 10 suspendări temporare de
activitate a diferitor obiective. Andrei Ianovici mai precizează că, în baza
solicitărilor prin sistemul rapid de alertă, desfăşurate au fost 7 acţiuni prin
care s-a urmărit depistarea şi retragerea de la comercializare a unor
suplimente alimentare; 3 acţiuni au vizat produse alimentare din categoria apelor
minerale; într-un caz s-a urmărit
depistarea şi retragerea de la comercializare a unor produse alimentare; iar în
altul s-a oprit asupra materialelor care vin în contact direct cu alimentele. O
anchetă a lucrătorilor DSP s-a concentrat pe un caz de botulism.