03 februarie 2016

Inspectorii sanitari suceveni au dispus 10 suspendări temporare de activitate
·        În acelaşi timp, lucrătorii DSP au dat amenzi de peste 63.000 de lei  şi au „arătat” 197 de avertismente.
În cursul anului 2015, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au avut 13.701 de acţiuni de control, informează directorul executiv Andrei Ianovici, precizând că 3.361 de inspecţii au vizat unităţile cu profil alimentar, 4.880 s-au desfăşurat în unităţi sanitare, iar 423 s-au concentrat asupra unităţilor de învăţământ. Alte 2.006 de controale au urmărit fumatul în spaţiile publice închise, comercializarea şi inscripţionarea produselor din tutun; 1.435 s-au axat pe unităţile cu profil biocid, iar 476 au fost efectuate în unităţi de prestări servicii, zone de locuit, unităţi de mică industrie, staţii de epurare a apelor uzate, instalaţii de depozitare-prelucrare-neutralizare a deşeurilor solide menajere, cât şi în unităţi comerciale. Nu în cele din urmă, inspectorii sanitari au făcut 828 de descinderi în unităţi cu profil cosmetic; 45 controale au privit mediul de muncă; 168 de inspecţii s-au desfăşurat în sectorul turismului, iar 80 au fost operate la obiective de alimentare cu apă potabilă. Potrivit directorului executiv al DSP, Andrei Ianovici, deficienţele constatate cu ocazia controalelor au fost sancţionate, în funcţie de gradul de risc evaluat, prin aplicarea a 274 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, inspectorii sanitari suceveni au dat 67 de amenzi în valoare totală de 63.650 lei şi 197 de avertismente, dispunând, în acelaşi timp, şi 10 suspendări temporare de activitate a diferitor obiective. Andrei Ianovici mai precizează că, în baza solicitărilor prin sistemul rapid de alertă, desfăşurate au fost 7 acţiuni prin care s-a urmărit depistarea şi retragerea de la comercializare a unor suplimente alimentare; 3 acţiuni au vizat produse alimentare din categoria apelor minerale; într-un caz   s-a urmărit depistarea şi retragerea de la comercializare a unor produse alimentare; iar în altul s-a oprit asupra materialelor care vin în contact direct cu alimentele. O anchetă a lucrătorilor DSP s-a concentrat pe un caz de botulism.