16 februarie 2016

Distribuire pe orizontală în blocurile sistemului centralizat de termoficare  
·        Alături de încheierea de contracte cu fiecare consumator, acţiunea va da posibilitatea debranşării doar a rău-platnicilor, şi nu a întregii scări de bloc, la fel cum se întâmplă acum.  
Societatea comercială Thermonet Suceava analizează varianta introducerii distribuirii pe orizontală şi contorizării individuale a consumatorilor casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, a anunţat ieri, Raluca Roşca membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la firma suceveană de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic. Reprezentatul AGA reliefat că se doreşte ca sistemul de termoficare să fie unul corect, astfel încât fiecare să plătească doar pentru ceea ce consumă. „Nu avem, în prezent, o soluţie bine pusă la punct, însă, imediat ce o vom avea, o vom aduce la cunoştinţă”,  a declarat Raluca Roşca. Nicu Frunzaru, directorul tehnic al Thermonet a precizat că, în ceea ce priveşte contorizarea individuală şi distribuirea pe orizontală în condominiu, vizate sunt, pentru început, 32 de scări de bloc din zone în care s-au făcut lucrări de modernizare a punctelor termice şi de înlocuire a instalaţiilor de recirculare a apei.
·        Doar pentru două scări cheltuielile vor fi suportate de Thermonet.

După consultări cu conducerile asociaţiilor de proprietari, din acestea vor fi selectate două scări-pilot, la care lucrările respective vor fi făcute pe cheltuiala Thermonet.  „Urmează ca în cazul celorlalte, în funcţie de costurile aferente, să vedem cum pot acestea fi repartizate”, a evidenţiat directorul tehnic al Thermonet. Nicu Frunzaru mai subliniat că 1.136 de contoare generale, de la subsolul blocurilor, care au fost „mai puţin verificate metrologic”, vor fi înlocuite, începând, cel mai probabil, cu anul acesta.  Pe lângă acestea din urmă, alte câteva sute de aparate de măsură a consumului vor fi supuse verificărilor metrologice. Distribuirea pe orizontală în blocurile racordate la sistemul centralizat de termoficare, alături de încheierea de contracte cu fiecare consumator, va da posibilitatea debranşării individuale a rău-platnicilor.