04 mai 2015

La Primăria Suceava,
Cea mai bună execuţie bugetară din ultimii 11 ani
·        „Atât timp cât Primăria are venituri proprii de peste 50% din total, înseamnă că este o Primărie sănătoasă”, a declarat primarul Ion Lungu.
„Este una dintre cele mai bune execuţii bugetare, de când sunt primarul municipiului Suceava”, a declarat edilul-şef Ion Lungu, în şedinţa deliberativului în care au fost aprobate conturile de execuţie a bugetului local şi instituţiilor subordonate executivului pentru trimestrul întâi al anului 2015. În vistieria municipală, s-au adunat circa 75,6 milioane de lei, dintre care aproximativ 43,4 de milioane de lei, adică 57,5% din total, sunt venituri proprii ale administraţiei locale. Conform şefului executivului, acesta este un lucru bun, deoarece” atât timp cât Primăria are peste 50% venituri proprii, înseamnă că este o Primărie sănătoasă”. Astfel, veniturile de la secţiunea de funcţionare au ajuns la 84,89%, în timp ce în cadrul secţiunii de dezvoltare intrările au fost de 12,84%, nivelul redus al acestora din urmă fiind justificate prin aceea că „a fost iarnă”, iar lucrările din proiecte au stagnat.
·        Pentru prima dată, Primăria nu a mai avut nicio factură restantă la plată.

 Lungu a menţionat că bugetul aprobat pentru anul 2015 este cu circa 46% mai mare, faţă de cel votat de plenul Consiliul Local la începutul anului trecut. Drept urmare, raportat la veniturile din primul trimestru ale lui 2014, realizările din cele dintâi 3 luni ale anului în curs ar fi avut un grad în casare de mai mult de 90%. Tot potrivit şefului administraţiei locale, bugetul din primul trimestru anului 2015 are un excedent de peste 4,5 milioane de lei, excedent consemnat la partea de funcţionare. „Pe de 2 aprilie am atins o realizarea istorică, dată la care Primăria Suceava nu a mai avut niciun fel de datorii, respectiv nicio factură restantă la plată”, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.