27 mai 2015


Aparatele fitness în valoare de 30.000 de euro, din două parcuri sucevene, păzite de poliţiştii locali
·        "Sigur, vom avea patrule, le vom păzi şi cu poliţia locală, însă nu putem pune la fiecare aparat câte un poliţist", a explicat primarul Ion Lungu. precizând că aparatura achiziţionată la solicitarea localnicilor este o surpriză de Zilele Sucevei. 
În premieră, locuitorii municipiului Suceava vor putea face fitness în aer liber. Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că primele aparate, în număr de 6, sunt în curs de montare în Parcul "Moldova" din cartierul Burdujeni, doritorii putându-le folosi chiar în week end. "Sunt aparate pentru toate grupele de muşchi, iar cei care vor să facă mişcare le vor putea folosi la sfârşitul acestei săptămâni", precizează şeful municipalităţii.    
Lungu precizează că solicitări în acest sens a primeşte de multă vreme, iar în bugetul pe acest an, cu aprobarea a consilierilor a fost prinsă, în sfârşit, suma necesară achiziţionării aparaturii cu pricina. Edilul-şef arată că module similare îşi fac simţită prezenţa tot mai mult în peisajul urban din ţară, fitnessul fiind practicat atât de către tineri, dar şi de către cei mai în vârstă.  În perioada următoare, în Parcul "Areni" vor fi amplasate încă 7 module, unul dintre acestea având destinaţie specială, adică cea a persoanelor cu dizabilităţi. Pe de altă parte, primarul Sucevei nu a ezitat să facă apel la suceveni să de a dovadă de comportament civilizat şi să nu deterioreze noua aparatură. "Fac apel la bunul simţ al sucevenilor, să păstreze aceste aparate. Sigur, vom avea patrule, le vom păzi şi cu poliţia locală, însă nu putem pune la fiecare aparat câte un poliţist", a explicat primarul Ion Lungu.
Procurarea şi montarea aparaturii de fitness costă 30.000 de lei, iniţiativa dorindu-se o surpriză de Zilele Sucevei, sărbătorite în perioada 24-28 iunie.