13 mai 2015


După un 25 de ani de la Revoluţie,
Sucevenii vor avea apă caldă fără program  
·        Acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, Termica lucrând la modificările care să permită furnizarea în regim non-stop.
·        "Avem şanse să o scoatem la capăt cu acest sistem de î în municipiul Suceava", a explicat primarul, Ion Lungu.
După un sfert de secol de la abolirea comunismului, toţi locuitorii municipiului Suceava vor avea la robinete apă caldă fără program, zi şi noapte, 24 de ore din 24. Anunţul a fost făcut de Ovidiu Dumitrescu, administratorul special al societăţii comerciale în insolvenţă Termica, care a precizat că, zilele acestea, se lucrează la soluţiile tehnice care să permită livrarea apei calde în regim non-stop. "Se lucrează la realizarea unor soluţii tehnice care să asigure furnizarea de apă caldă, în mod continuu, de la toate punctele termice, inclusiv de la cele 13 care făceau acest lucru până acum. Sperăm ca, în câteva zile, aceste soluţii tehnice să se materializeze şi să intre în funcţiune acest nou program de furnizare", a declarat ieri, directorul general de la Termica, în cadrul întâlnirii lunare cu şefii asociaţiilor de proprietari.  În municipiul Suceava există 46 de puncte termice, proprietarii de locuinţe din zonele aferente punctelor termice modernizate în ultimii ani, având parte, şi în prezent, de acest confort. Dumitrescu şi-a exprimat speranţa că, în consens,  sucevenii vor menţine ritmul de plată a contravalorii serviciilor prestate de operatorul de transport agent termic sau chiar îl vor intensifica. "Chiar dacă Termica, ca societatea, este într-o situaţie dificilă, totuşi, banii adunaţi de la asociaţii ajung la producătorul de energie termică, Bioenergy. De aceea, nu trebuie slăbit, în nici într-un caz, ritmul de plată", a punctat administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, subliniind "că există condiţii ca serviciul centralizat să-şi găsească echilibrul şi să funcţioneze bine".    
La rându-i, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare. Aceasta în condiţiile în care - existând un producător sigur, societatea comercială Bionergy -, în perioada următoare va fi desemnat, prin licitaţie, şi un nou operator de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic. În plus, pierderile vor fi diminuate prin înlocuirea, cu fonduri europene, de la bugetul de stat şi bugetul local, a conductelor uzate.  "Avem şanse să o scoatem la capăt cu acest sistem de încălzire în municipiul Suceava", a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.