14 octombrie 2011

Reconstituire de drepturi de proprietate pe aproape 90 de hectare de terenuri

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a invalidat 23 de solicitări şi a dat o hotărâre privind acordarea de despăgubiri

Aproape 90 de hectare de terenuri au făcut obiectul reconstituirii dreptului de proprietate în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Monica Tătaru, este vorba despre 88,55 de hectare de terenuri forestiere şi 1,31 de hectare de terenuri agricole. Tătaru arată că respectiva structură din cadrul Prfecturii a adoptat 51 hotărâri, beneficiarii acestora fiind 20 persoane fizice solicitante. În 3 cazuri s-au făcut validări de terenuri agricole cu amplasament, pentru o suprafaţă totală de 0,47 de hectare, în cauză aflându-se 4 solicitanţi, în timp ce două hotărâri au validat terenuri cu vegetaţie forestieră şi cu amplasament în suprafaţă totală de 78,59 de hectare, de aceasta din urmă bucurndu-se 4 persoane fizice. O hotărâre se referă la validare dreptului proprietate asupra a 1,55 hectare de pădure ale unui solicitant particular, alte 5 persoane fizice având parte, fiecare, de câte o constituire a terenului aferent locuinţei, suprafaţa validată fiind de 0,20 de hectare, Comisia a dat 4 hotărâri de validări amplasamente pentru 8,57 de hectare, dintre care 0,16 hectare de teren agricol şi 8,41 de hectare de teren forestier, beneficiarii fiind 5 persoane fizice.

Într-o singură situaţie s-a dat hotărâre privind acordarea de despăgubiri, un sucevean urmând a primi compensaţii băneşti pentru suprafaţa de 0,48 de hectare de teren agricol. Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a invalidat 23 solicitări şi a mai aprobat şi 12 hotărâri de modificări de poziţii.