25 octombrie 2011

Focalizare asupra riscurilor existente la locurile de muncă

• Cu prilejul Săptămânii europene pentru securitate şi sănătate în muncă, ITM Suceava organizează, la Gura Humorului, un simpozion axat pe prevenirea riscurilor în activitatea de mentenanţă

În perioada 26–28 octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, organizează, la Gura Humorului, un simpozion la care participă inspectori de muncă, lucrători ai agenţilor economici, şefi ai serviciilor interne şi externe de prevenire şi protecţie din 10 judeţe, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

Şeful ITM, Ionuţ Radu Creţuleac anunţă că acţiunea este ţinută cu prilejul celebrării Săptămânii europene pentru securitate şi sănătate în muncă, tema supusă dezbaterilor din acest an axându-se pe prevenirea riscurilor în activitatea de mentenanţă.

Săptămâna europeană pentru securitate şi sănătate în muncă este marcată în luna octombrie, în toată Europa, sub forma unei campanii de informare coordonată de Agenţia Europeană cu sediul la Bilbao. În cadrul acestei campanii, în România sunt organizate acţiuni de informare şi diseminare a informaţiilor, precum şi de prezentare a bunelor practici, în vederea generalizării lor. „Au loc acţiuni la nivelul unităţilor, al grupurilor de unităţi, la nivelul judeţelor şi al grupurilor de judeţe. Obiectivul principal al acestora, dar şi al specialiştilor în domeniul securităţii în muncă, îl constituie focalizarea atenţiei asupra riscurilor existente la locurile de muncă şi popularizarea a ceea ce s-a dovedit a fi eficient în prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale”, declară inspectorul şef, Ionuţ Radu Creţuleac.