21 octombrie 2011

Flutur vrea: Suceava capitală de regiune, iar PDL la conducere până în 2020
• N-am nicio temere faţă de forma pe care o vor avea regiunile, însă vreau să mă bat pentru judeţul Suceava, să aducem cât mai mulţi bani”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur

Interpretez votul de astăzi ca un angajament al PDL ca, cel puţin până în 2020 să conducă judeţul Suceava, să pună în aplicare această strategie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, după ce Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava în perioada 2010-2020 a fost aprobată doar cu voturile consilierilor democrat-liberali. Flutur a evidenţiat că primul obiectiv al strategiei este asigurarea unui trai mai bun, prin racordarea sucevenilor la reţele de apă, cele de canalizare şi de gaze naturale, urmat de crearea de noi locuri de muncă, precum şi de exploatarea şi valorificarea resurselor naturale. Şeful, executivului judeţean sucevean a pus în vedere că, astfel, judeţul Suceava trebuie să aibă realizări care să-l propulseze înspre statutul de capitală de regiune. În acest context, Gheorghe Flutur consideră că „reformată” ar trebuie să fie şi funcţia de preşedintele al consiliului judeţean, acesta urmând a fi inclusiv un bun negociator cu organismele europene. „Dacă această strategie va fi dusă la îndeplinire, Suceava trebuie să aibă următorul pas în : să merite să devină capitală de regiune prin fapte. Eu fac abstracţie de scaunul meu. Am mai spus-o şi o mai spun dumneavoastră, domnilor consilieri ai opoziţiei, nu doresc ca un preşedinte de consiliul judeţean să fie , să împartă bani, ci să se ocupe de strategie, să stabilească priorităţi, să aibă proiecte, să atragă finanţări şi să poată negocia direct cu Bruxelles-ul. Rolul unui preşedinte de consiliul judeţean trebuie să fie altul decât a fost până acum, nu să fie doar un dispecer de bani”, s-a adresat Flutur plenului aleşilor judeţeni.

Preşedintele Consiliul Judeţean Suceava că este de acord cu reorganizarea teritorial-administrativă şi împărţirea României în regiuni, mai ales dacă rezultatele vor fi descentralizarea şi aducerea primăriei cât mai aproape de cetăţean. „Nu numai că sunt de acord cu regionalizarea, ci sunt de acord cu orice formă de descentralizare a României, astfel încât populaţia să depindă de primărie cât mai mult şi nu de alte foruri. N-am nicio temere faţă de ce formă vor avea regiunile, însă vreau să mă bat, împreună cu echipa pentru judeţul Suceava, să aducem cât mai mulţi bani”, a reliefat Gheorghe Flutur.