11 octombrie 2011

Birocraţie mare la E-on Gaz şi E-on Electrica

• „Este greu de comunicat, nu se ştie cu cine să se comunice şi atunci trebuie intervenit la nivelul cel mai înalt”, spune primarul Ion Lungu

Oficialii Primăriei municipiului Suceava şi responsabilii din cadrul proiectului de reabilitare a 14 străzi din Suceava sunt nemulţumiţi de dificultăţile pe care le întâmpină în comunicarea cu reprezentanţii companiei E-on. Aspectul a fost discutat ieri, la comandamentul săptămânal de la sediul executivului, prilej cu care s-a semnalat că pe strada „Mitropoliei”, aflată în modernizare, lucrătorii locali ai companiei amintite nu se prezintă pentru a îndepărta inconvenientul legat de o conductă de gaze naturale. Lucru constatat şi de către primarul Ion Lungu, într-o vizită făcută la faţa locului, moment la care, din cauza ţevii cu pricina, muncitorii stăteau degeaba. Edilul şef susţine că pentru rezolvarea unor probleme ivite la reţelele de gaze naturale sau la cele electrice este obligatoriu ca demersurile să fie făcute la sediile regionale ale companiei E-on. „Suntem în România, birocraţia este mare, mai ales la aceste două instituţii care s-au privatizat, E-on Gaz şi E-on Electrica. Este greu de comunicat, nu se ştie cu cine să se comunice şi atunci trebuie intervenit la nivelul cel mai înalt”, a reliefat şefului administraţiei municipale sucevene, adăugând că, pentru fiecare dintre unităţile de servicii de utilităţi, va fi desemnat câte un de legătură al Primăriei. Aceasta şi în condiţiile în care Suceava nu are o hartă actualizată a reţelelor edilitare şi de utilităţi.

Ţinând cont de scăderea temperaturilor şi de anunţatele căderi de precipitaţii, Lungu le-a cerut firmelor constructoare să nu mai decoperteze decât porţiunile de carosabil care cu siguranţă vor putea fi re-asfaltate. „Frezăm doar cât asfaltăm, foarte prudenţi de la o zi alta. Nu vrem să frezăm, pentru ca apoi să nu se mai poată circula prin oraş din cauza poleiului. Dacă nu vom putea termina anul acesta asfaltarea până în centru, aşa cum am stabilit, asta e!”, relevă ocupantul fotoliului din Areni, Ion Lungu, remarcând intervenţiile necorespunzătoare de pe strada „Plevnei” din Burdujeni, pe care nu se va înainta niciun centimetru decât dacă se vor face remedierile necesare.