Urs infestat cu trichina, vânat la Broşteni
Analizele efectuate pe probele de ţesut muscular, prelevate de la un urs şi aduse la Laboratorul Sanitar Veterinar Judeţean Suceava, au reliefat infestarea animalului cu trichină. Ursul a fost a fost împuşcat pe raza fondului de vânătoare nr. 3 Păltiniş, aparţinând Ocolului silvic Broşteni, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spunând că, folosind metoda digestiei artificiale, s-a diagnosticat infestaţie cu trichinella spiralis, motiv pentru care a dispus distrugerea carcasei şi s-a întocmit un plan de măsuri specific unei asemenea situaţii. Dr. Dulgheru atenţionează că, în toate cazurile, fără nicio excepţie, carcasele şi organele provenite de la animalele domestice sau sălbatice, diagnosticate cu trichinella, nu se dau în consum, fiind obligatoriu dirijate înspre incinerare. „Atenţionăm că toţi responsabilii fondurilor de vânătoare sunt obligaţi să trimită la laborator probe de la animalele vânate, iar carnea nu va fi consumata decât după sosirea rezultatelor de la laboratorul DSVSA Suceava”, a menţionat Petrea Dulgheru.
Analizele efectuate pe probele de ţesut muscular, prelevate de la un urs şi aduse la Laboratorul Sanitar Veterinar Judeţean Suceava, au reliefat infestarea animalului cu trichină. Ursul a fost a fost împuşcat pe raza fondului de vânătoare nr. 3 Păltiniş, aparţinând Ocolului silvic Broşteni, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spunând că, folosind metoda digestiei artificiale, s-a diagnosticat infestaţie cu trichinella spiralis, motiv pentru care a dispus distrugerea carcasei şi s-a întocmit un plan de măsuri specific unei asemenea situaţii. Dr. Dulgheru atenţionează că, în toate cazurile, fără nicio excepţie, carcasele şi organele provenite de la animalele domestice sau sălbatice, diagnosticate cu trichinella, nu se dau în consum, fiind obligatoriu dirijate înspre incinerare. „Atenţionăm că toţi responsabilii fondurilor de vânătoare sunt obligaţi să trimită la laborator probe de la animalele vânate, iar carnea nu va fi consumata decât după sosirea rezultatelor de la laboratorul DSVSA Suceava”, a menţionat Petrea Dulgheru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu