Inspectorii sanitar-veterinari au cale liberă pentru introducerea ordinii în pensiunile turistice
Pensiunile turistice vor putea, în premieră, să desfăşoare activităţi pentru obţinerea şi depozitarea materiilor prime de origine animală şi non-animală provenite din exploataţii agricole familiale sau unităţi autorizate şi înregistrate sanitar-veterinar. Anunţul este făcut de directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, care precizează că aceasta este o premieră, noutatea fiind consacrată prin recente modificări ale legislaţie cu specific. „Este o premieră, aceste reglementări clarificând situaţia, deoarece, anterior, noi nu aveam posibilitatea să punem ordine în aceste pensiuni. Dacă respectivii au în exploataţie păsări, un lac cu peşte, grădină de legume şi fructe, produsele pot fi folosite în activitatea pensiunii. Însă, toate acestea doar cu condiţia existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare”, relevă dr. Dulgheru, adăugând că deşi, acestea erau folosite şi până acum, inspectorii sanitar-veterinari nu aveau temeiul legal pentru a le controla pe linia respectării legislaţiei igienico-sanitare, „iar acolo se făceau toate minunile”. Şeful DSVSA. Petrea Dulgheru, atrage atenţia că porcinele, bovinele, ovinele sau vânatul nu vor putea fi sacrificate decât în unităţi autorizate sanitar-veterinar, pensiunile turistice neîntrunind condiţiile necesare pentru asemenea activităţi.
Pensiunile turistice vor putea, în premieră, să desfăşoare activităţi pentru obţinerea şi depozitarea materiilor prime de origine animală şi non-animală provenite din exploataţii agricole familiale sau unităţi autorizate şi înregistrate sanitar-veterinar. Anunţul este făcut de directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, care precizează că aceasta este o premieră, noutatea fiind consacrată prin recente modificări ale legislaţie cu specific. „Este o premieră, aceste reglementări clarificând situaţia, deoarece, anterior, noi nu aveam posibilitatea să punem ordine în aceste pensiuni. Dacă respectivii au în exploataţie păsări, un lac cu peşte, grădină de legume şi fructe, produsele pot fi folosite în activitatea pensiunii. Însă, toate acestea doar cu condiţia existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare”, relevă dr. Dulgheru, adăugând că deşi, acestea erau folosite şi până acum, inspectorii sanitar-veterinari nu aveau temeiul legal pentru a le controla pe linia respectării legislaţiei igienico-sanitare, „iar acolo se făceau toate minunile”. Şeful DSVSA. Petrea Dulgheru, atrage atenţia că porcinele, bovinele, ovinele sau vânatul nu vor putea fi sacrificate decât în unităţi autorizate sanitar-veterinar, pensiunile turistice neîntrunind condiţiile necesare pentru asemenea activităţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu