13 aprilie 2009

Patruzeci de licenţe din industria alimentară, retrase pe motiv de încetare a activităţii
Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava atrag atenţia asupra importanţei respectării obligaţiilor asumate de operatorii din industria alimentară la eliberarea licenţelor de fabricaţie. Lucrătorii specializaţi ai DADR spun că mulţi dintre fabricanţi nu respectă prevederile legale în vigoare, motiv pentru care aceştia sunt amendaţi, uneori rămânând şi fără respectivul document. Inspectorii Direcţiei pentru Agricultură au avut, în 2008, 381 de acţiuni de control, două unităţi de fabricare a pâinii şi două patiserii fiind amendate, sancţionată contravenţional fiind şi o unitate de preparare a cărnii, care folosea, la fabricarea salamului cu şuncă, mai multă apă decât era nevoie. Totodată, urmare a descinderilor, au fost retrase 5 autorizaţii de depozit şi s-au dat zeci de avertismente. În 2008, la 42 de unităţi din industria alimentară suceveană au fost retrase nu mai puţin de 72 de licenţe de fabricaţie. Acestea nu au avut la origine abateri grave, 24 dintre ele fiind anulate din cauza schimbării acţionarului majoritar, 40 la încetarea activităţii, iar 8 în urma funcţionării în altă unitate de producţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu