07 aprilie 2009


Inspectorii sanitar-veterinari suceveni controlează condiţiile de comercializare a produselor pascale

În perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, inspectorii DSVSA vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, comercializare şi de alimentaţie publică sucevene, scopul fiind evitarea posibilelor îmbolnăviri şi protejarea sănătăţii cetăţenilor. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi autorizate sanitar-veterinar. ”Aceasta înseamnă că atât carnea cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică”, spune directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru. Referitor la condiţiile pentru comercializarea mieilor, şeful DSVSA relevă că vor fi admise pentru sacrificare, în vederea consumului public, doar animalele sănătoase, pentru care există certificat de sănătate, vânzarea fiind permisă în pieţele agro-alimentare sau alte locuri amenajate şi autorizate.La fel, valorificarea ouălor de către producătorii particulari se va face în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi numai după examinarea de către personalul specializat.Produsele din lapte – spune şeful DSVSA, dr. Petrea Dulgheru - pot fi valorificate de către producătorii agricoli şi crescătorii de animale, în spaţii autorizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu