Suceava, exportator masiv carne de ovină în ţările arabe
În perioada care vine, din judeţul Suceava va pleca masiv la export carne de ovină în carcasă. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de către directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, care a precizat că acest lucru este posibil ca urmare a licenţierii, în acest sens, a unei firme sucevene al cărei nume nu l-a făcut public. Dr. Dulgheru spune că animalele vor proveni din judeţul Suceava, de pe teritoriul naţional, precum şi din ţări ale Uniunii Europene şi vor fi sacrificate în abatorul autorizat al societăţii, Assab Killer Horodnicu de Jos, unic deţinător al ştampilei ovale în acest domeniu. Unitatea are o capacitate de lucru de 300 de capete pe zi, iar carcasele vor fi „îmbarcată” în avioane ce vor decola de pe Aeroportul „Ştefan cele Mare” Suceava şi vor lua calea aeriană a ţărilor arabe, cunoscute drept mari consumatoare de carne de oaie. Şeful DVSA Suceava spune că arabii vor să importe de la Suceava până la 200 de tone săptămânal, livrările putând fi de minim 50 de tone pe săptămână. Exportul ar demara din data de 25 aprilie, după sărbătorile pascale, în judeţ urmând a fi organizate şi 3 puncte de colectare a animalelor în viu. „S-a creat oportunitatea să se poată trimite din Suceava carne de ovină în ţările arabe. O firmă a obţinut licenţa şi, spre bucuria noastră, avem şi un abator care, în premieră în judeţ, va sacrifica ovine în vederea exportării. Avem multe abatoare în judeţ şi dorim ca acestea să aibă activitate şi să aducă bani la buget”, a precizat dr. Petrea Dulgheru.
În perioada care vine, din judeţul Suceava va pleca masiv la export carne de ovină în carcasă. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de către directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, care a precizat că acest lucru este posibil ca urmare a licenţierii, în acest sens, a unei firme sucevene al cărei nume nu l-a făcut public. Dr. Dulgheru spune că animalele vor proveni din judeţul Suceava, de pe teritoriul naţional, precum şi din ţări ale Uniunii Europene şi vor fi sacrificate în abatorul autorizat al societăţii, Assab Killer Horodnicu de Jos, unic deţinător al ştampilei ovale în acest domeniu. Unitatea are o capacitate de lucru de 300 de capete pe zi, iar carcasele vor fi „îmbarcată” în avioane ce vor decola de pe Aeroportul „Ştefan cele Mare” Suceava şi vor lua calea aeriană a ţărilor arabe, cunoscute drept mari consumatoare de carne de oaie. Şeful DVSA Suceava spune că arabii vor să importe de la Suceava până la 200 de tone săptămânal, livrările putând fi de minim 50 de tone pe săptămână. Exportul ar demara din data de 25 aprilie, după sărbătorile pascale, în judeţ urmând a fi organizate şi 3 puncte de colectare a animalelor în viu. „S-a creat oportunitatea să se poată trimite din Suceava carne de ovină în ţările arabe. O firmă a obţinut licenţa şi, spre bucuria noastră, avem şi un abator care, în premieră în judeţ, va sacrifica ovine în vederea exportării. Avem multe abatoare în judeţ şi dorim ca acestea să aibă activitate şi să aducă bani la buget”, a precizat dr. Petrea Dulgheru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu