03 aprilie 2022

 

Singurul centru de vaccinare din Suceava ar putea fi închis

> În şedinţa deliberativului local s-a votat retragerea sumei de 900.000 de lei destinată acestei activităţi, funcţional fiind doar centrul de la Iulius Mall    

Autorităţile locale din municipiul Suceava iau bani de la activitatea de vaccinare, după ce aceasta s-a redus în mod  dramatic. Consilierii locali au votat, în şedinţa ordonară de ieri, rectificarea în minus a subcapitolului bugetar „subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea sănătăţii”, diminuarea fiind una importantă. „Având în vedere comunicările primite de la DSP prin care se aprobă suspendarea activităţii centrului de vaccinare de la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava începând cu data de 7 martie 2022, închiderea centrului de vaccinare a Colegiului Naţional Ştefan cel Mare, începând cu 15 martie 2022 şi luând în calcul că se preconizează ca de pe 1 aprilie să se închidă  şi centrul de vaccinare de la Iulius Mall, Direcţia de Asistenţă Socială a solicitat  rectificarea în minus cu suma de 90.000 de lei” se subliniază în proiectul de hotărâre aflat pe masa  de dezbateri a consilierilor municipali suceveni.

În săptămâna anterioară, în municipiul Suceava s-au vaccinat 108 persoane. De la demararea campaniei, în reşedinţa de judeţ s-au inoculat 128.411de doze, dintre care 93.450 Pfizer, 6.156 AstraZeneca, 15.760 Moderna şi 13.151 Johnson and Johnson.  „Sigur, aşa după cum se ştie, astăzi mai este funcţional doar centrul de vaccinare de la Iulius Mall” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.