14 aprilie 2022


  Atenţie la ouăle de Paşte !

> Dr. Mihai Voloşenic recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului, cele cu coaja crăpată sau lovită trebuind a fi retrase de la vânzare

Personalul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava va face examenul ovoscopic al ouălor valorificate în pieţe agroalimentare şi târguri de către producătorii particulari. Anunţul este făcut de dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al DSVSA, care precizează că producătorii şi comercianţii care valorifică ouă pentru consum uman, fermele producătoare şi centrele de ambalare trebuie să fie supuse înregistrării şi autorizării sanitare veterinare. De asemenea, transportarea ouălor se va face numai în mijloace auto autorizate  sanitar veterinar, iar pe întreaga perioadă de depozitare şi comercializare vor fi asigurate condiţii de temperatură şi igienă corespunzătoare. Şeful DVSA Suceava recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului care să provină din centru de ambalare autorizate, în conformitate cu standardele europene privind comercializarea ouălor. „Ouăle cu coaja crăpată sau lovită vor fi retrase de la vânzare şi vor fi dirijate către o unitate de neutralizare” subliniază dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.