28 aprilie 2022

 Primarul Ion Lungu face apel la autorecenzare

> Corectitudinea şi completitudinea declaraţiilor aduc avantaje la finanţările din fonduri europene nerambursabile, cât şi la cele din bugetul de stat


În cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, activitatea de auto-recenzare asistată (ARA) se desfăşoară în perioada 15 martie-15 mai 2022, reaminteşte Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. „Fac apel din nou la suceveni să se autorecenzeze. Mai este termen până pe 15 mai, după care se va face vizita acasă. Şi eu mi-am luat timp să fac această autorenzare”  precizează şeful executivului municipal sucevean. 

Lungu pune că, în acest sens, în municipiul reşedinţă au fost amenajate 7 centre de auto-recenzare asistată, Primăria asigurând plata a 14 recenzori ARA, a unui coordonator AT, a 9 recenzori-şefi şi a 96 de recenzori  de teren. „Este un lucru foarte important pentru municipalitate, pentru că există unele bareme privind numărul de populaţie, în cadrul cărora se beneficiază de nişte avantaje privind fondurile din proiectele europene şi finanţările care vin de la Guvern. Dar, aşa este normal, ca numărul populaţiei să fie identificat exact şi corect, şi, la fel de importantă este şi situaţia locuinţelor” reliefează Lungu. La aceasta dată, în registrele de evidenţă a populaţiei ale Primăriei ar exista circa 127.247 de persoane cu domiciliul stabil în municipiul Suceava, centrele de auto-recenzare asistată fiind deschise la sediile Primăriei din Suceava şi Burdujeni, precum şi la Teatrul „Matei Vişniec”, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” şi  şi Shoping City Center. „De Continuăm să ne şi implicăm în această activitate. Avem discuţii, o dată la două-trei zile, cu conducerea Direcţiei Judeţene de Statistică, în aşa fel încât să ne asigurăm că vom face bine acest recensământ şi să determinăm participarea a unui număr cât mai mare de populaţie” a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.