17 aprilie 2022

 

DSP controlează unităţile care organizează mese de Paşte

>  În cazul apariţiei suspiciunilor de toxiinfecţii alimentare, la unităţile incriminate vor fi recoltate probe

Unităţile de alimentaţiei publică organizatoare de evenimente festive cu ocazia Sărbătorilor pascale sunt verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Directorul executiv Olivia Ioana Vlad anunţă că urmărite vor fi condiţiile de alimentare cu apă potabilă curentă; felul în care se face colectarea şi îndepărtarea reziduurilor; asigurarea circuitelor funcţionale; condiţiile de funcţionare a instalaţiilor frigorifice; dotarea cu materiale de întreţinere a igienei şi existenţa sistemelor de protecţie împotriva rozătoarelor şi insectelor.  De asemenea, verificate sunt prezenţa echipamentului de protecţie şi celui de lucru ale personalului, dar şi întreţinerea grupurilor sanitare, cabinelor de duş şi boxelor pentru reziduuri. Importantă este inclusiv păstrarea, timp de 48 de ore, la o temperatură de + 4 grade Celsius, a probelor de meniuri servite turiştilor. La toate acestea, se adaugă verificarea respectării intervalului de 3 luni între acţiunile de dezinsecţie şi a celui de 6 luni în cazul operaţiunilor de deratizare. Nu în cele din urmă, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică verifică respectarea condiţiilor de colectare a deşeurilor solide, sub aspectul dotării unităţii cu recipiente metalice sau cutii, cu pungi de material plastic etanş, asigurarea unei evacuări ritmice a acestora, recipientele urmând a fi spălate şi dezinfectate după golire. Potrivit directorului executiv Olivia Ioana Vlad, în cazul apariţiei de suspiciuni de toxiinfecţii alimentare, la unităţile incriminate vor fi recoltate probe de apă pentru examene bacteorologice şi chimice, probe de alimente pentru examene bacteorologice, precum şi probe de sanitaţie de pe suprafeţe, utilaje şi tegumente.