12 aprilie 2022

 Salarii, sporuri şi premii acordate eronat în 18 primării sucevene

> Valoarea prejudiciului este de peste 500.000 de lei, la alte 12 primării drepturi de asistenţă socială de 47.000 de lei fiind acordate fără a fi respectate condiţiile şi criteriile în vigoare

Un prejudiciu total de 506.000 de lei, reprezentând cheltuieli de personal acordate cu încălcare unor reglementări legale, au descoperit auditorii Curţii de Conturi în urma misiunilor de audit efectuate la unităţile administrative-teritoriale din judeţul Suceava. 
Potrivit Raportului privind finanţele publice locale în anul 2020, abaterile de la regularitate amintite se referă, în principal, la stabilirea eronată a drepturilor salariale. Respectivele abateri se referă inclusiv la sporuri, premii şi alte drepturi salariale acordate funcţionari publici, personalului contractual cu funcţii de conducere sa care ocupă o funcţie de demnitate publică. Acestea au fost descoperite de către auditorii la primăriile din Suceava, Salcea, Siret, Buneşti, Ciprian Porumbescu, Horodnicu de Sus, Izvoarele Sucevei, Mălini, Mănăstirea Humorului, Marginea, Moara, Moldoviţa, Muşeniţa, Şaru Dornei, Slatina, Suceviţa, Vama şi Vatra Moldoviţei. Inspectorii specializaţi ai Curţii de Conturi au constat nereguli şi în cazul cheltuielilor cu asistenţa socială. În cauză sunt Consiliul Judeţean Suceava şi primăriile Suceava, Rădăuţi, Capu Câmpului, Drăgoieşti, Horodnicu de Sus, Mălini, Moara, Moldova Suliţa, Moldoviţa, Muşeniţa, Râşca şi Slatina. Conform Raportului privind finanţele publice locale în anul 2020 al Curţii de Conturi, valoarea prejudiciului se ridică la 47.000 de lei, reprezentând drepturi de asistenţă socială acordate fără a fi respectate condiţiile şi criteriile stabilite prin reglementările legale în vigoare.