18 februarie 2015

Opt mii de gigacalorii, pierdute pe reţelele de trasport într-o singură lună  
·        „Ceea ce se vehiculează că se toacă nişte bani la Termica, nu este adevărat”, a punctat Ovidiu Dumitrescu administratorul special al firmei de transport agent termic. 
Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a semnalat ieri că încasările societăţii sunt mai mici decât cele stabilite ca obiectiv, luna trecută în conturi intrând doar 2,1 milioane de lei, faţă de cele 2,5 milioane de lei pe care se conta.

„Cu toate acestea - şi cu subvenţia pe care am primit-o de la Primărie, de 1,7 milioane de lei, pe care integral am transferat-o la Bioenergy -, am reuşit să ne onorăm angajamentele către furnizori”, a spus directorul general al Termica. Dumitrescu a  menţionat că din 4,65 de milioane de lei, reprezentând încasări din toate sursele, 4,2 milioane de lei s-au dus către, Bieonergy, E-on, ACET, bugetul de stat, iar diferenţa către cheltuielile de personal, materialele consumate şi reparaţiile făcute. „Suntem în situaţia de a reduce orice cheltuială, în detrimentul serviciilor pe care noi le oferim”, iterează directorul general al societăţii din Lunca Sucevei.  Ovidiu Dumitrescu a ţinut să releve că, în luna ianuarie, Termica a cumpărat de la Bioenergy o cantitate de energie termică de 28.532 de gigacalorii, pe care s-a achitat 4,1 milioane de lei. De cealaltă parte, către consumatori a fost vândută o cantitatea de 20.701 de gigacalorii, diferenţa regăsindu-se în pierderile din sistem. „Aceasta  însemnă că aproximativ 8.000 de gigacalorii s-au pierdut pe reţele de transport şi distribuţie pe care le exploatăm, dar care nu sunt ale Termica. Ceea ce se vehiculează că se toacă nişte bani la Termica, nu este adevărat”,  a punctat Ovidiu Dumitrescu administratorul special al transportatorului, distribuitorului şi fuinizorului de agent termic.