06 februarie 2015

O sută de suceveni, evaluaţi în privinţa stării de nutriţie şi tipului de alimentaţie
·        DSP Suceava veghează la protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentar şi de nutriţie.
·        În anul 2014, în judeţul Suceava au fost înregistrate 5 focare de toxiinfecţie alimentară, cu 37 de cazuri de îmbolnăvire.
În cadrul Programului naţional de sănătate a familiei şi copilului, anul trecut, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a achiziţionat lapte praf în valoare de 276.000 de lei. Acesta, prin intermediul primăriilor din judeţ, a fost distribuit, prin prescripţie medicală, către 2.096 de copii beneficiari. Tot prin acest program, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a asigurat, produse pentru profilaxia malnutriţiei la copiii cu greutate mică la naştere. Drept urmare, au beneficiat de aceste produse 470 de copii, profilaxia anemiei feriprive aplicându-se la 3.184 de copii şi 1.385 de gravide. Pe de altă parte, DSP Suceava a vegheat la protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentar şi de nutriţie. În acest scop, Direcţia de Sănătate Publică a evaluat starea de nutriţie şi tipul de alimentaţiei a populaţie pe un lot de 100 de „subiecţi”, prin aplicarea de chestionare şi investigaţii de laborator. De asemenea, a fost monitorizat consumul de aditivi alimentari, calitatea suplimentelor alimentare, alimentele tratate cu radiaţii, alimentele cu adaos de vitamine, minerale şi alte substanţe, precum şi consumul apelor minerale naturale îmbuteliate. De asemenea, acţiunile de monitorizarea au vizat nivelul de iod din sarea iodată; riscul chimic şi bacteoriologic al alimentelor cu destinaţie nutriţională specific specifică; factorii de risc ai materialelor care vin în contact cu alimentele, cât şi conţinutul de zaharuri din unele produse alimentare destinate copiilor.  În anul 2014, în judeţul Suceava au fost înregistrate 5 focare de toxiinfecţie alimentară, cu 37 de cazuri de îmbolnăvire, acestea din urmă fiind „monitorizate conform metodologie specifice”.